A legjobb fényképszerkesztő szoftverek

A legjobb fényképszerkesztő szoftverek

 

Akár alkalmi szelfi készítő vagy profi fotós vagy, a fényképszerkesztő alkalmazások segítségével a legtöbbet hozhatod ki képeidből. Az itt szereplő szoftverek a legjobbak a tesztünkben.

Minden eddiginél nagyobb szükséged van egy szoftverre a fotóid rendszerezéséhez, optimalizálásához és szerkesztéséhez. Hogy miért? Mert a tárhely nevetségesen olcsó, a telefonok kamerái nagyobb teljesítményűek, mint a néhány évvel ezelőtt, a profi szintű kamerák pedig átlépték a 150 megapixeles határt.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki a fényképszerkesztő szoftverekből, képesnek kell lenned arra, hogy importáld őket a számítógépedre, rendszerezd őket, kiválaszd a legjobbakat, beállítsd őket és kinyomtasd vagy megoszd őket online. A legjobb fényképszerkesztő szoftverek mindezt könnyedén kezelik és lehetővé teszik, hogy a fotózás után olyan sok vagy olyan kevés utómunkát végezz, amennyit csak szeretnél.

Itt bemutatjuk a legjobb választásnak számító fényképszerkesztő szoftvereket, amelyek minden fotósnak megfelelnek.

 

Lássuk hát, hogy melyek a legjobb fényképszerkesztő szoftverek


#1. Adobe Lightroom Classic fényképszerkesztő

(A legjobb professzionális fotómunkafolyamatokhoz)

A Lightroom Classic a dolgozó professzionális fotósok első számú munkafolyamat-szoftver-választása. Ragyogóan lehetővé teszi a fényképgyűjtemény importálását és rendszerezését, és a legjobb eszközöket kínálja a nyersfájl-folyamatban készült fényképek javításához és javításához.

A Lightroom Classic olyan funkciókat tartalmaz, amelyek a Lightroom nem Classic verziójában nem találhatók meg, mint a nyomtatás, a soft-proofing, a tethered fotózás és a plug-in támogatás. Hiányoznak azonban az amatőrök és hobbisták számára hasznos funkciók, mint például az alapvető videoszerkesztő eszközök és a sok tanulási tartalom.

A Lightroom Classic elsősorban a professzionális fotósok számára készült. Amikor a profik a Lightroomról beszélnek, kivétel nélkül a Lightroom Classic-ra gondolnak. Továbbá csak azoknak szól, akik hajlandóak visszatérő előfizetési díjat fizetni.

Azok, akik nem hajlandók előfizetést fizetni, választhatnak alternatívákat, például a Capture One és a DxO PhotoLab programokat, de ez azt jelenti, hogy lemondanak az Adobe csúcstechnológiás képalkotási technológiájáról és páratlan munkafolyamat- és szervezési eszközeiről.

 


#2. Adobe Photoshop

(A legjobb részletes képmanipulációhoz és tervezéshez)

A Photoshop a világ legerősebb fényképszerkesztő szoftvere. Az Adobe gyakran ide helyezi elsőként a legújabb, legmodernebb funkcióit, köztük az új, mesterséges intelligenciával működő neurális szűrőket.

Az Adobe Photoshop tartalmazza azokat az összetett réteg-, maszkoló-, szöveg- és alakzat-eszközöket, gradienseket és szűrőket, amelyekre a professzionális tervezőknek és fotósoknak szükségük van. A még nagyobb teljesítmény érdekében rengeteg harmadik féltől származó bővítménnyel is megerősítheti.

A Photoshop a profiknak és a komoly képszerkesztés szerelmeseinek szól. Rengeteg eszközt tartalmaz, de a felhasználói felülete az utóbbi verziókban kezelhetőbbé vált, például egy áttekinthető kezdőképernyővel az induláshoz, a lebegő súgó tippekkel és egy állandó keresőmezővel a tetején.

Más Adobe ajánlatokhoz hasonlóan azonban előfizetési díjat kell fizetni, különben nem használhatjuk tovább.

 


#3. Adobe Photoshop Elements fényképszerkesztő

(A legjobb a hobbifotósoknak)

A Photoshop Elements számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek a Photoshopban is megtalálhatóak, de ezeket a funkciókat barátságosabb, a kézügyességet hangsúlyozó kezelőfelületbe csomagolja. Az előfizetési kötelezettséget is eltörli.

A program Guided Edits funkciói megkönnyítik a lenyűgöző effektek létrehozását a fotóikkal. Továbbra is kapunk rétegeket, szűrőket és egy intelligens Organizer segédprogramot, amellyel nyomon követhetjük a fotógyűjteményünket.

Az Adobe az Elements célközönségét az emlékek őrzőinek írja le, azoknak a családtagoknak, akik tetszetős emléktárgyakat szeretnének készíteni a családi alkalmakról vagy nyaralásokról. Mindemellett megismerhetjük a hatásos Photoshop-effektusok létrehozása mögött álló folyamatokat.

Az Elements jó választás azok számára, akik nem tudják/akarják az előfizetést megfizetni, mivel elfogadható egyszeri vételárért kapható.

 


#4. Adobe Lightroom

(A legjobb a felhőszinkronizált, egyszerű, de hatékony fotómunkafolyamatokhoz)

A Lightroom az Adobe nagy múltú Lightroom Classic fotómunkafolyamat-szoftverének fogyasztói célú változata. Egyszerűbb kezelőfelülete és az összes fénykép felhőalapú tárolása ezt a csoportot célozza meg. De ne hidd, hogy nincs tele nagy teljesítményű képszerkesztő eszközökkel, jelenleg a Classicban találhatóakkal megegyezően.

A nagyszerű arcrendező eszközökkel, a felhőszinkronizálással és az AI kereséssel a Lightroom az egyik legjobb alkalmazás arra, hogy bármilyen eszközről megtaláld a gyűjteményedben lévő bármelyik fotót, a tanulási és közösségi funkciók gazdag tárháza pedig minden kezdő képszerkesztő számára áldás.

A Lightroom olyan komoly amatőröknek szól, akiknek nincs szükségük nyomtatásra, bővítményekre vagy fotózási lehetőségre. Azoknak való, akik nem bánják, hogy ismétlődő előfizetési díjat kell fizetniük és szeretik, ha minden fényképükről biztonsági mentést készítenek a felhőbe, hogy bárhonnan hozzáférhessenek.

 


#5. DxO PhotoLab

(A legjobb fényképszerkesztő a zajcsökkentéshez és a kameraprofil-korrekciókhoz)

A DxO képes automatikusan jobbá tenni a fényképeket, de mindemellett a hatékony fotójavító és -szerkesztő eszközök teljes tárházát kínálja. A szoftverfejlesztő, amely a jól ismert fényképezőgép-felszereléseket tesztelő cégből ágazott ki, több olyan technológia úttörője volt, amelyeket később más szoftverek is felhasználtak.

Az objektívprofil-alapú korrekciók, a geometriajavítások és a mély, időigényes zajcsökkentés mind megjelentek később a versenytársaknál. A DxO DeepPrime XD zajcsökkentése páratlan, és képes a használhatatlan fotókat használhatóvá tenni – a PhotoLab már csak ezért is megéri.

Kiválóan távolítja el a kromatikus aberrációt és a SmartLighting eszközzel automatikusan javítja a megvilágítást. Végül pedig az U Point technológiája páratlan vezérlést biztosít a helyi beállítások felett.

A DxO PhotoLab főként a profiknak szól, akiknek a legjobbat kell kihozniuk a nyers fényképezőgép-fájlokból, de az elkötelezett amatőrök is vonzónak találhatják. Ha csak a zajcsökkentésre és a lencsekorrekciókra van szüksége, a cég (kevésbé drága) DxO PureRAW alkalmazása megfelelő. Mindkettő használható Photoshop és Lightroom plug-inként is.

A PhotoLab nem azoknak való, akik olcsó megoldást keresnek, de az árazása egyszeri, örökös, nem előfizetéses.

 


#6. Corel PaintShop Pro

(A legjobb a költségvetés-tudatos képszerkesztők számára)

Ez a régi Photoshop-versenytárs elegendő eszközt kínál sok olyan tervező és fotós számára, akik nem akarnak végeláthatatlan előfizetést fizetni az Adobe-nak. A Corel még olyan fejlett AI eszközökkel is frissíti a PaintShop Pro-t, mint a Portré mód, a Háttércsere, a Stílusátvitel.

A tervezők szöveggel, ecsetekkel, mintákkal és festőeszközökkel dolgozhatnak raszteres és vektoros képeken egyaránt, a hobbisták pedig rengeteg kreatív effektet és szűrőt kapnak. A nyers fényképezőgép fájlok támogatása, a maszk kiválasztása, a szkriptek, a tónusgörbék, a rétegek és a plug-inek támogatása a Photoshophoz hasonlóan a rendelkezésedre áll.

A Corel PaintShop Pro azoknak a tervezőknek és fotósoknak szól, amatőröknek és profiknak egyaránt, akiknek mély képszerkesztési lehetőségekre van szükségük, beleértve a rétegeket, a nyers kamerafájl-támogatást, a maszkokat, az ecseteket, a szöveget és a textúrákat. Még néhány AI javítást és effektust is kap.

Nagyszerű azoknak, akik nem akarnak előfizetést fizetni, és nincs szükségük az Adobe kollaborációs és egyéb saját fejlesztésű eszközeire.

 


#7. CyberLink PhotoDirector

(A legjobb a kombinált munkafolyamathoz, szerkesztéshez és effektekhez)

A CyberLink az egyik legerősebb és leginnovatívabb videoszerkesztő szoftvert készíti, és a vállalat a PhotoDirectorban a fotószerkesztésre is alkalmazza mély képalkotási szakértelmét. A szoftver a Lightroom-szerű szervezési és munkafolyamat-eszközöket a Photoshop-szerű réteges képszerkesztéssel ötvözi egy letisztult, intuitív kezelőfelületen.

A vállalat folyamatosan új effekteket és sablonokat készít. A szoftver egyszeri vásárlás vagy előfizetés formájában is elérhető, amely online tárhelyet és folyamatosan frissített eszközöket és tartalmakat biztosít.

A PhotoDirector azoknak a rajongóknak szól, akik egy minden egyben munkafolyamatot és képszerkesztő alkalmazást szeretnének. Azoknak is jó választás, akik nem szeretnének rendszeres előfizetési díjat fizetni, bár az előfizetés is választható, amely gyakori frissítéseket és sok kreatív tartalmat biztosít a felhasználóknak, valamint online képtárolást.

Az előfizetési opcióval a felhasználók a Getty-től származó stock képekhez is hozzáférhetnek.

 


#8. Capture One Pro

(A legjobb a nyers fájlok rendereléséhez)

A Capture One a profi fotósok körében az Adobe Lightroom Classicnak adja a legnagyobb konkurenciát. Ez egy szupererős professzionális fotómunkafolyamat-szoftver. Az általunk tesztelt szoftverek közül a legjobban értelmezi a fényképezőgép nyers képadatait, hogy éles, pontos fényképet adjon ki.

Emellett rengeteg beállítási és helyi szerkesztőeszközt, valamint rétegeket és fejlett színosztályozást is tartalmaz. Az egyedülálló Speed Edit funkcióval a gyakran szükséges eszközöket egy billentyű lenyomásával érhető el. A Capture One azonban még mindig lemarad a Lightroom mögött néhány munkafolyamat-képességben, mint például az arcfelismerés és a geotagging.

A Capture One kifejezetten a profi fotósokat célozza meg és a kezelőfelülete ijesztő lehet azok számára, akik nem hajlandóak időt szánni a megtanulására. Erősen támogatja a tethered fotózást, az együttműködési funkciókat, és az új iPad alkalmazással útközben is szerkeszthet.

A program ára is profi alkalmazásként van kialakítva, előfizetésként – amely többe kerül, mint a Lightroomé – és egyszeri vásárlásként is elérhető.

 


#9. Skylum Luminar Neo

(A legjobb a letisztult kezelőfelület, a szűrők és az egyedi javítások miatt)

A Skylum Luminar egy jól megtervezett fotóalkalmazás, amelyet egy zseniális ukrajnai technológiai csapat készített, egyedi, innovatív eszközökkel.

Egy másik, az AI Relight lehetővé teszi, hogy a fénykép különböző részeinek megvilágítását a kamerától való távolság alapján változtassuk meg. A Luminar a szürke égbolt javításában is jeleskedik, ahogy a neve is sugallja. A kezelőfelület világos és egyszerű.

Minden Mac vagy Windows felhasználónak, aki szórakoztatóan szeretné feljavítani a fényképeit, érdemes kipróbálnia a könnyen kezelhető Luminart, legyen az profi vagy amatőr.

A program kedvező egyszeri árért jó értéket képvisel. A Lightroom és a Photoshop felhasználók a Luminart a fő fotóalkalmazásuk pluginjeként is használhatják.

 


#10. Adobe Photoshop Express fényképszerkesztő

(A legjobb mobil Photoshop-eszközök)

Ha szeretnél néhány ügyes Photoshop-effektust és képjavítást és mindezt mobilon és asztali gépen is szeretnéd, a Photoshop Express a számodra készült. Az ingyenes verzióval már részben eljuthatsz idáig, de az olcsóbb, évi 34,99 dolláros előfizetéssel a szűrők, effektek, keretek, matricák és retusáló eszközök teljes készletét megkapod.

Még a Photoshop Face-Aware Liquefy és az automatikus maszkolás is benne van. A Photoshop Express elsősorban azoknak az okostelefonos fotósoknak szól, akik szeretnék javítani és feldobni képeiket szöveggel és effektekkel a közösségi posztoláshoz.

 


+1. ACDSee Photo Studio Ultimate

(A legjobb All-in-One fényképszerkesztő)

Az ACDSee a fényképszerkesztő eszközök teljes tárházát kínálja mind a profik, mind az amatőrök számára, az Adobe Lightroom Classic és a Photoshop funkcióival egyaránt. Könnyedén rendszerezheted és megtekintheted a gyűjteményed és használhatod a nagy teljesítményű világítási és színkorrekciós eszközöket.

Az arcfelismerés, a rétegszerkesztés, a görbék és a gradiensek csak néhány a számos képesség közül. Az ACDSee olyan profi fotósok és komoly amatőrök számára alkalmas, akik munkafolyamatot és teljes pixel- és rétegszerkesztést is szeretnének egy alkalmazásban.

Egyszeri ára vonzó lesz azok számára, akik nem szeretik az Adobe konkurens termékeinek kötelező előfizetéseit.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...