A legjobb képszerkesztő Mac OS-re

A legjobb képszerkesztő Mac OS-re

 

Íme a 9 legjobb képszerkesztő Mac OS-re, a lista ingyenes és fizetős alkalmazásokat is tartalmaz…

Akár profi fotós vagy, akár csak időnként kell vágnod vagy szöveget adnod egy képhez, fontos, hogy a legjobb képszerkesztő Mac alkalmazásokat válaszd ki a számítógépedhez. A jó képszerkesztő szoftverekkel gyorsan és egyszerűen beállíthatod a fotók megjelenését, és egyszerű grafikákat készíthetsz a weboldalához és a közösségi médiához.

Az egyszerű képszerkesztéshez rengeteg ingyenes alkalmazás közül választhatsz. Ha igazán szereted a fotózást vagy a grafikai tervezést, akkor lehet, hogy érdemes fizetned egy professzionálisabb szoftverért, hogy prémium funkciókhoz juthass. Akárhogy is, összegyűjtöttünk néhányat a legjobb, Macre készült képszerkesztő alkalmazások közül, hogy segítsünk a választásban.

 

A legjobb ingyenes és fizetős képszerkesztő Mac OS-re


#1. Apple Photos & Preview (ingyenes) képszerkesztő Mac OS-re

A legjobb ingyenes alkalmazások gyors szerkesztéshez és fényképek kezeléséhez.

Kezdjük a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb eszközzel, mivel ingyenes és a MacOS-hez előre telepítve van. A Photos inkább képkezelő eszköz, de egyszerű szerkesztéseket végezhetsz vele a fotóidon, beleértve a RAW-fájlokat is. Például átméretezheted, kivághatod, elforgathatod, beállíthatod a színeket és a kontrasztot, valamint alkalmazhatsz előre beállított szűrőket.

Az egykattintásos javítóval automatikusan beállíthatod és javíthatod fényképeidet. Minden felhasználó 5 GB ingyenes felhőalapú tárhelyhez fér hozzá, és egy kis havidíjért többre is frissíthet. Az alkalmazás több eszközön is szinkronizál. Ezáltal az Apple Photos a biztonsági mentéshez és a szerkesztéshez egyaránt hasznos eszközzé válik.

Az Apple Photos alkalmazáson kívül egy másik hasznos ingyenes alkalmazás, amely a Mac számítógépeken előre telepítve van, a Preview. A Preview szerkesztési funkciója nem túl nyilvánvaló, így sok felhasználó nem is tudja, hogy ott van. Pedig nagyon praktikus módja annak, hogy gyors módosításokat végezz a fényképeken, például átméretezheted, beállíthatod a színeket, valamint szöveget és egyszerű alakzatokat adhatsz hozzá.

 

#2. Adobe Photoshop és Lightroom (fizetős)

A legjobb profi képszerkesztő eszközök fotósoknak.

Adobe Photoshop képszerkesztő

Ezeket az eszközöket egy csomagba gyűjtöttük, mivel egy havi előfizetési csomag keretében együttesen állnak rendelkezésre. Bár külön-külön is fizethet értük, ez nem olcsóbb. A Photoshop a 90-es évek óta a képszerkesztő alkalmazások vitathatatlan királya, és egyetlen profi digitális művész vagy tervező sem nélkülözheti. Bármit is akarsz csinálni a képeiddel, vagy bármilyen grafikát szeretnél létrehozni, a Photoshop segítségével megteheted.

Valójában ez az alkalmazás olyan erős és népszerű, hogy a „Photoshop” szóból ige lett. Már nem beszélünk a fotók „szerkesztéséről”, hogy eltüntessünk egy foltot egy szelfiből, vagy egy unalmas hátteret lecseréljünk egy tetszetősebbre. Ehelyett „photoshopoljuk” őket.

Az eszköz azonban nem mentes a hátrányaitól. A szoftver erőforrás-igényes, és lassan futhat a régebbi vagy kevés memóriával rendelkező Mac-eken. A Photoshop megnyitása túlzás, ha csak egy gyors szerkesztést szeretnénk végezni. Emellett nem éppen a legolcsóbb megoldás, de sokak számára, akik komolyan veszik a képmanipulációt, ez az egyetlen választás.

Bár a Photoshop a képmanipulációhoz a legmegfelelőbb alkalmazás, a legtöbb fotós a finomabb szerkesztésekhez inkább a Lightroomban dolgozik. Nem ez az eszköz a fejlett, pixelpontokig menő fotóretusáláshoz, de tökéletes a képek általános színegyensúlyának, tónusának és kontrasztjának beállításához. A Lightroomban rögzíthetsz egy szerkesztéssorozatot, amelyet előbeállításnak nevezünk, és ezt az előbeállítást több képre kötegelt formában alkalmazhatod, hogy felgyorsítsd a munkafolyamatot.

Ez az alkalmazás az egyik legjobb választás a fényképek rendszerezéséhez is, és ha a felhőalapú verziót használja, akkor a biztonsági mentéshez is hasznos eszköz.

 

Az Adobe Photoshop és Lightroom árazása:

 • Az Adobe néhány évvel ezelőtt váltott a hagyományos szoftvermodellről, és a Photoshop már csak „Creative Cloud” előfizetésként érhető el. A Lightroomot továbbra is használhatod a „Classic”, nem felhőalapú változatban, de ettől függetlenül havi előfizetést kell fizetni a hozzáférésért.
 • A Creative Cloud előfizetés havi 9,99 dollártól indul, amely tartalmazza a Photoshopot asztali számítógépre és iPadre, a Lightroom felhős és Classic verzióját, valamint 20 GB felhőalapú tárhelyet.
 • Ha csak a Lightroomot szeretnéd, választhatsz egy olyan csomagot, amely havi 9,99 $-ért 1 TB felhőalapú tárhelyet tartalmaz.
 • Van egy csak Photoshop előfizetés is havi 20,99 $-ért, amely 100 GB felhőalapú tárhelyet és az Adobe Fresco nevű rajzoló és festő alkalmazást tartalmazza.
 • Azok számára, akik szeretik a Photoshopot, de nincs szükségük a teljes szerkesztési eszközkészletre, a Photoshop Elements egy megfontolandó alternatíva. Ez a szoftver 99,99 dollárba kerül egyszeri kifizetésként, havi előfizetés nélkül.

Bővebb infókat az Adobe oldalán találsz a csomagokról és az előfizetésekről.

 

#3. Affinity Photo (fizetős)

A Photoshop legjobb olcsó alternatívája.

Affinity Photo képszerkesztő

Az Affinity Photo a Photoshop nagyszerű olcsó alternatívája, és egyre népszerűbbé vált, mióta az Adobe áttért a kizárólag előfizetéses árképzési modellre. Az Affinity az összes elvárható szerkesztési funkció mellett olyan professzionális eszközöket is tartalmaz, mint a HDR egyesítés, a panoráma összeillesztés és a 360 fokos képszerkesztés.

A PSD-fájlokat teljes rétegintegritással, plugin-támogatással és smart object importálással is szerkesztheted. Az Affinity Photo egy platformokon átívelő alkalmazás, amely teljes fájlformátum-kompatibilitással rendelkezik, így több eszközön is dolgozhatsz, beleértve a Macet, a Windowst és az iPadet is.

A Photoshophoz hasonlóan az alkalmazás teljes körű használatához is van tanulási folyamat, és túlságosan fejlett lehet azok számára, akik csak alapvető szerkesztéseket szeretnének végezni. De aki olcsóbb alternatívát keres a meglévő PSD-fájlokkal való munkához, annak kiváló választás.

 

Az Affinity Photo árazása:

 • 24,99 $ a Mac verzióért.
 • Az iPad alkalmazás további 9,99 dollárba kerül.

Bővebb infókat az Affinity oldalán találsz.

 

#4. GIMP (ingyenes)

A Photoshop ingyenes alternatívája.

GIMP képszerkesztő

A GIMP-et gyakran a Photoshop nyílt forráskódú változataként írják le, és a fejlett szerkesztőeszközökből álló csomagja minden bizonnyal több, mint amit egy ingyenes szoftvertől elvárnánk. Mivel nyílt forráskódú, rengeteg harmadik féltől származó bővítmény is elérhető, amelyek kibővítik a funkcionalitását, valamint szűrőket és eszközöket biztosítanak a munkafolyamat felgyorsításához.

Azonban, bár a GIMP nagy teljesítményű, nem a legfelhasználóbarátabb alkalmazás ezen a listán. Más szoftverekhez képest nagyon kevés a hivatalos és felhasználó által készített oktatóanyag is van, bár a Google és a Youtube is a barátunk ez esetben is. Ez az alkalmazás saját szkriptnyelvvel is rendelkezik, amellyel automatikusan lefuttathat egy sor szerkesztést egy fotósorozaton, hasonlóan a Lightroom akcióihoz. Ennek beállítása azonban elég ijesztő, ha nincs kódolási tapasztalatod.

A GIMP mindenképpen a technikailag képzettek eszköze. Ha nem bánja, hogy időt kell szánnod a tanulásra és a nem túl vonzó felhasználói felületre, sokat tehetsz vele. De nem olyan fejlett, mint a Photoshop, és nincs mobil verziója az útközbeni szerkesztéshez.

 

#5. Pixelmator (fizetős)

A jó költségvetésű mindenes.

Pixelmator képszerkesztő

A Pixelmator egy nagyon népszerű és könnyen használható képszerkesztő alkalmazás Mac számítógépre, amely ráadásul nagyon kedvező árú. Ez az alkalmazás két változatban érhető el: Classic és Pro. A Classic változat még mindig elérhető, és tartalmazza az összes olyan eszközt, amit egy képszerkesztőtől elvárhatsz, beleértve a kijelölést, a színek beállítását, a retusálást, az effektek hozzáadását, valamint a saját szöveg, vektoros alakzatok és szabadkézi festés hozzáadását. Ezt a verziót már nem fejlesztik aktívan.

A Pixelmator csapata most a Pro eszközre koncentrál, amely további és továbbfejlesztett funkciókat tartalmaz, mint például a nem-destruktív munkafolyamat, egy új festőmotor kettős textúrájú ecsetekkel és fejlett keveréssel, valamint a gyors teljesítményt szolgáló fejlesztések.

 

A Pixelmator Pro árazása:

 • A Pro ára normál esetben 39,99 dollár, de a cikk írásakor 19,99 dollárért kapható.

 

#6. Luminar (fizetős)

A legjobb AI eszköz az egy kattintással történő képjavításhoz.

Luminar képszerkesztő

A Luminar egy mesterséges intelligenciával működő szerkesztőeszköz, amely belső algoritmusai által vezérelt automatikus módosításokkal segíthet a fényképezés javításában. Ez azt jelenti, hogy a kezdők számára nagyon könnyen használható a fotóik javítására anélkül, hogy meg kellene tanulniuk, hogyan kell haladó fotószerkesztést végezni.

A Luminar segítségével kifinomultabb módosításokat is elvégezhetsz, például tájképeken az égbolt helyettesítésére és olyan effektek hozzáadására, mint a napsugarak és a digitális köd, valamint portréfotókon a bőr és a vonások tökéletesítésére.

A Luminar remek választás mindenkinek, aki egy gombnyomással szeretné látványosabbá tenni a fényképeit. De bár rendelkezik az összes alapvető szerkesztési lehetőséggel, valószínűleg nem a legjobb választás, ha nem kedveled az automatikus szerkesztést és a szűrőket, és jobban szereted a finomabb vezérlést a szerkesztés felett.

Fontos megjegyezni, hogy a népszerű ingyenes, mesterséges intelligencia alapú képszerkesztő alkalmazás, a Photolemur már nem érhető el, és a Luminar AI része lett.

 

Az árazása:

 • A Luminar 4 egyetlen számítógépes licencéért 73,70 dollártól.
 • A Luminar AI további 108,90 dollárba kerül, amely két számítógépre szóló licencet tartalmaz.

 

#7. Fotor (ingyenes & fizetős)

Ingyenes alapszintű szerkesztő frissítési lehetőséggel.

Fotor képszerkesztő

Ha egy ingyenes, alapfunkciókkal rendelkező képszerkesztő alkalmazást keresel, érdemes kipróbálni a Fotor-t. Ez az alkalmazás tökéletes ellenszere a bonyolult, több tucatnyi opcióval rendelkező szoftvereknek. Több eszközre is telepítheted. A Fotor tartalmazza az összes alapvető képszerkesztő eszközt, amire szüksége van a képek színének, kontrasztjának, élességének és telítettségének beállításához.

Emellett egyetlen kattintással alkalmazhatsz fotóhatású szűrőket, és a portré retusáló eszközökkel feljavíthatod az emberekről készült képeidet. Egy sor tervezőeszköz is rendelkezésre áll, így könnyedén adhatsz hozzá szegélyeket, matricákat és szöveget, hogy fotókollázsokat, grafikákat, posztereket, szórólapokat és egyebeket készíthess.

Az alkalmazás több ezer előre megtervezett sablont tartalmaz, amelyeket szükség szerint szerkeszthet.

 

A Fotor árazása:

 • A Basic ingyenesen letölthető és használható.
 • A Fotor Pro havi 8,99 dollártól is elérhető. Ez a verzió fejlett szerkesztőeszközöket és több fotóeffektet, elrendezést és sablont tartalmaz.

 

#8. PhotoScape X (ingyenes)

Egyszerű ingyenes képszerkesztő és GIF-készítő.

PhotoScape X képszerkesztő

A PhotoScape X egy másik ingyenes képszerkesztő eszköz, amellyel könnyedén beállíthatod és feljavíthatod a fotóidat. A szoftver számos szűrővel és fotóeffektussal rendelkezik, amelyekkel művészi megjelenést hozhatsz létre a fotóiddal.

Emellett több száz keret és minta áll rendelkezésre grafikák létrehozásához, valamint kollázs és kivágó eszköz. Ezzel az alkalmazással szerkesztheted a RAW-képeidet, és egy praktikus GIF-készítő is található benne.

 

#9. Movavi Picverse (fizetős)

A legjobb fotórestauráláshoz.

Movavi Picverse képszerkesztő

A Movavi Picverse Photo Editor egy könnyen használható képszerkesztő alkalmazás. Úgy tervezték, hogy a kezdők és a profi fotósok igényeit egyaránt kielégítse. AI-alapú eszközeivel gyorsan és egyszerűen feljavíthatod a fényképeket, eltávolíthatod vagy kicserélheted a kép hátterét, eltávolíthatod a tárgyakat a képekről, és helyreállíthatod a karcolásokat, foltokat és zajokat a régi fényképek szkenneléséből.

A több száz szűrőt alkalmazhatsz, hogy azonnal megváltoztasd a fényképek megjelenését és hatását. A portrék javításához egy sor fejlett fotóretusáló eszköz is rendelkezésre áll, többek között a hibák eltávolításához, sminkeléshez és a mosolyok kiemeléséhez.

A Movavi Picverse Photo Editor ára: $59.95

 

Melyik a legjobb képszerkesztő Mac alkalmazás?

Hogy melyik a legjobb képszerkesztő Mac -re, mindenképp preferencia kérdése. Először is mérlegelni kell, hogy mennyit vagy hajlandó fizetni érte. Az ingyenes Photos eszköz, amely előre telepítve van a Macen, tökéletesen megfelel az alapvető szerkesztésekhez, vagy használhatsz egy ingyenes alkalmazást, például a PhotoScapeX-et vagy a Fotor-t, ha több szűrőt és lehetőséget szeretnél használni.

Ha komolyabb fotómanipulációkat szeretnél végezni, olyan eszközre lesz szükséged, amely fejlettebb szerkesztőeszközkészlettel rendelkezik. Ha van egy szabad havi 10 dollárod, nézd meg a Photoshop/Lightroom kombót. Kétségtelen, hogy ezzel a képeid lenyűgözően fognak kinézni. Ha pénzt keresel a fotózásból, megéri a befektetést.

Aki szerényebb költségvetéssel rendelkezik, próbálja ki az Affinity Photo-t vagy a Pixelmator Pro-t. Mindkettő lenyűgözően hatékony, nagyon alacsony egyszeri költséggel. Minden esetre az átlag és a pro felhasználók is megtalálják az optimális képszerkesztő Mac -es verzióját a fentiekben.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...