Képszerkesztő ingyenes verzió – Top4

A Pixlr képszerkesztő ingyenes - kepszerkeszto_com

 

Íme a 4 legjobb képszerkesztő ingyenes verzió a photoshopon túl….

Kétségtelen, hogy az Adobe Photoshop továbbra is a legjobb fotószerkesztő alkalmazás a piacon, de nem könnyű formális képzés nélkül elsajátítani a használatát, emellett nem is egy olcsó mulatság. Nézzük, milyen egyéb lehetőségeket kínál a piac a legjobb ingyenes fotószerkesztő szoftvereket illetően.

A 4 legjobb képszerkesztő ingyenes verzió


Van egy jó ajánlatunk, amire biztosan te is felkapod a fejed: a GIMP egy nyílt forráskódú képszerkesztő szoftver, amely a három legnagyobb operációs rendszer számára elérhető. Hatalmas munkaterületet és professzionális szerkesztő eszközök széles skáláját kínálja a felhasználónak…

 

A GIMP képszerkesztő ingyenes

A GIMP képszerkesztő ingyenes

A GIMP (GNU Image Manipulation Program), mivel nyílt forráskódú rendszer, így önkéntes fejlesztők közössége fejleszti és tartja karban, így folyamatosan egyre jobb és jobb lesz.  A MacOS, a Windows és a Linux számára elérhető, méltán népszerű a sok professzionális szintű szerkesztő és retusáló eszköze miatt. Tökéletes megoldás azok számára akik nem tudnak, vagy nem szeretnének magas havidíjakat fizetni.

A program elindítása után egy dedikált ablakot találsz, amely megjeleníti a képet, és külön ablakokat az eszközkészlet és a rétegek rendezésére. Ha nagy kijelzőt vagy két kijelzőt használsz, akkor egy nagy, nagy munkaterületet találsz, ami megfelelő felületet biztosít a képekhez való játékhoz. Az eszközkészlet ikonjai olyan műveletekkel rendelkeznek, mint a vágás, lasso, festék és ecset, és különféle képre alkalmazható effektek.

Bár nagyon emlékeztet a  Photoshopra, de a GIMP-nek megvannak a maga sajátosságai. Az egyikről a másikra történő áttérés egy kis időt igénybe vesz, de ha megteszed, megspórolhatod a magas havidíjakat.


PAINT.net

A getpaint.net képszerkesztő ingyenes - kepszerkeszto.com

Ez az a történet, ahol a tanuló lett a mester. A Paint.NET-et egyetemi alapképzési programként indult, amelyet a Microsoft vezet, és továbbra is a program öregdiái tartják fenn. Eredetileg a Windows részeként kapott Microsoft Paint ingyenes helyettesítőjeként fejlesztették ki.

A Paint.NET funkcionálisan felülmúlja a Microsoft Paint alkalmazást, és rendelkezik néhány fejlettebb funkcióval is. A Paint.NET intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, amely támogatja a rétegeket, a hibakezelést a „korlátlan visszavonás” eszköz teszi lehetővé, emellett különféle speciális effektek és egyéb eszközök is várják a lelkes felhaszálókat.

Amíg a Microsoft Paint alig tudott többet, mint a képek átméretezése, addig Paint.NET képes olyan fejlettebb fotószerkesztésre is, amelyeket a Photoshoptól és más fizetett programoktól szokhattuk meg.

 


Photoshop Express

A Photoshop Express képszerkesztő ingyenes - kepszerkeszto_com

Ha a fenti opciókat nem érzed tökéleteseknek, vagy még inkább az Adobe-élményre vágysz, csak a hozzátartozó árcímke nélkül, akkor a Photoshop Express egy másik jó lehetőség, amelyet érdemes megfontolnod. Noha a standard Photoshophoz képest kevesebb, az Express  számos remek lehetőséget kínál a fényképek szerkesztésére, és elsajátítani is könnyebb.

A mobil gyökereit eláruló felülettel a Photoshop Express gyors és egyszerű hozzáférést kínál a csúszka beállításaihoz és az egygombos javításokhoz minden fotótípushoz.

Az előrecsomagolt effektekkel gyorsan és drámai módon módosíthatod a képeidet a színek és a kontraszt javítása érdekében; a vágó és átalakító eszközök segítségével pedig gyerekjáték a fénykép tájolása és fókuszának igazítása, a részletek menüponttal pedig az ellenőrizheted az élességet és a zajosságot is.

Fájltípus-támogatása a nyers kamerafájlokra, a TIFF, JPG és PNG fájlokra korlátozódik, de a Photoshop Express egy szabadon elérhető alkalmazás, amelyet gond nélkül használhatsz Windows PC-n, iOS-en vagy Android-eszközön is.


Pixlr.com

A Pixlr képszerkesztő ingyenes - kepszerkeszto_com

A Pixlr.com többszintű kínálattal rendelkezik, és teljesen ingyenes. A weboldal két részre osztja a  fotószerkesztést a Pixlr Editor (haladó) és a Pixlr Express (hatékony) részre. A weboldal mobil alkalmazást is kínál, így okostelefonon vagy táblagépen szerkeszthetedi fényképeidet – mind iOS, mind Android verzió elérhető.

A Pixlr szerkesztő leginkább a Photoshophoz hasonlít. Ez egy egyszerű fotószerkesztő eszköz, amely lehetővé teszi a kép vágását, méretezését és finomítását is. Van egy vörös szem kezelő eszköz is, amelyek akkor jelennek meg a fotókon, amikor a vaku kialszik.

Az Express ugyanakkor lehetővé teszi, hogy kreatív átfedéseket helyezz a képeidre – ez az igazi játék a fotókkal, így tehetsz akár kávéfoltot is a képre, mintha csak hanyagul oda tetted volna a bögrédet a fotóra, és nyomot hagyott volna rajta. A Pixlr átlépte a vonalat a webes és az asztali képszerkesztők között: a szoftver mobil és asztali gép változatai is letölthetők. Amúgy egyszerűen csak nyisd meg a kedvenc böngésződet, és töltsd le az online verziót.

Megjegyzés: A letöltő webhely futtatásához szükség van az Adobe Flash használatára, ezért azt első lépésként engedélyeznie kell.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...