A legjobb Mac képszerkesztő programok

A legjobb Mac képszerkesztő programok

 

Mac-es rendszerre is sokfajta képszerkesztő létezik, de elsőként a Mac képszerkesztő programját vesszük, éppen a készenfekvősége miatt.

 

Mac képszerkesztő programok, avagy a fotók szerkesztése a Mac-en

Az Apple 2015-ben kiadta a Photos/Fotók alkalmazást, az OS X 10.10 Yosemite-el együtt, hogy helyettesítse az iPhoto-t, mint a macOS alapértelmezett fotókezelőjét. A Fotókönyvtár kezelésén kívül a Photos gyors szerkesztéseket és javításokat is végezhet a képgyűjteményében.

A legjobb Mac képszerkesztő programok

A rétegek, a kiválasztási jelölések és a mélyreható RAW-szerkesztések hiánya azt jelzi, hogy a Photos nem tartozik a Photoshop bajnokságába és nem is pozícionálja magát errefelé, de a szerkesztési eszközök sokkal teljesebbek, mint például a sima fotónézegetőben.

Az alkalmazás jól integrálódik az iCloud Photo Library alkalmazásba, lehetőséget kínál a felhasználóknak a minőségromlás nélküli fotószerkesztésre és bizonyos mértékben támogatja a RAW képeket is. Vannak megfelelő hisztogramok, néhány maszk, matrica, rétegbeállítás, fehéregyensúly-korrekció, készenléti szűrők halmaza támogatása és testreszabottabb szűrők hozzáadása bővítményekkel. És ne felejtsük el a gyors vörösszem-eltávolítást se…


Fotor Photo Editor

A legjobb Mac képszerkesztő programok: Fotor Photo Editor

Nem véletlen, hogy sokan dícsérik a Fotor Photo Editor mac képszerkesztő programot, hiszen tényleg egy rendkívül egyszerű fotószerkesztő választás Mac-hez. Az alkalmazás hihetetlenül könnyen használható.

Minden alapból be van állítva előre és nem kell külön foglalkoznunk a bonyolult beállításokkal.

Az alkalmazás induláskor három választási lehetőséget kínál: szokásos szerkesztés elvégzéséhez, kollázs készítéshez egy kiválasztott képből, vagy több fénykép kötegelt szerkesztése egyszerre. Az egyik opciót kiválasztva folytathatjuk a kiválasztott képünk szerkesztését.


Pixlr – Mac képszerkesztő

A legjobb Mac képszerkesztő programok - Pixlr

Ha inkább a közösségi médiára keresel képszerkesztőt, érdemes kipróbálni a Pixlr – Mac képszerkesztő alkalmazást. Az alkalmazás tartalmaz egy tucat művészeti effektus, vonzó világítási lehetőségek, vektorgrafikus formákat, matricákat és így tovább…

Az alkalmazás tökéletes azok számára, akik szeretnének feltűnő képeket készíteni anélkül, hogy meg kellene érniük a „félelmetesebb” képszerkesztő dolgokat, például a fehéregyensúlyt, a telítettséget vagy a színárnyalatot. A használatához csupán regisztrálnunk kell az Autodesk-fiókba.


A GIMP ingyenesen letölthető képszerkesztő

A legjobb Mac képszerkesztő programok - GIMP

A GIMP egy ingyenes és nyílt forráskódú raszteres grafikus szerkesztő, amely a képek retusálásához és szerkesztéséhez, szabad formájú rajzhoz, a különböző képformátumok közötti konvertáláshoz és speciálisabb feladatokhoz használható. A képszerkesztéshez használt eszközök az eszköztáron, a menükön és a párbeszédablakokon keresztül érhetők el.

Ezek magukban foglalják a szűrőket és az ecseteket, valamint az átalakítási, kiválasztási, réteg- és maszkoló eszközöket.

A GIMP jelenlegi verziója számos operációs rendszerrel működik, beleértve a Linuxot, a MacOS-ot és a Microsoft Windows-ot. Számos Linux disztribúció tartalmazza a GIMP-t asztali operációs rendszerük részeként, ideértve a Fedora-t és a Debian-t is.

Reméljük hasznosnak találtad a Mac képszerkesztő cikkünket! A képszerkesztő programok kategóriáit itt találod.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...