A 7 legjobb Windows 10 képszerkesztő program

A 7 legjobb Windows 10 képszerkesztő program

 

Cikkünkben összeszedtük a 7 legjobb windows 10 képszerkesztő programot. Az elmúlt harminc év során a Windows OS minden új verziója új funkciókat hozott, amelyek új lehetőségeket kínáltak a PC-felhasználók számára. A Windows minden új iterációja egy kicsit megkönnyítette a fénykép szerkesztésének feladatát is, így napjainkban a képek szerkesztése a Windows 10-ben egyszerű és szórakoztató.

Ha olyan hatékony eszközt keresel, amely lehetővé teszi a képek bármilyen módon történő manipulálását, de nem akarod használni az Adobe Photoshop alkalmazást, a legjobb helyen jársz: ebben a cikkben végig vesszük a Windows 10 legjobb képszerkesztő programjait.

 

A 7 legjobb Windows 10 képszerkesztő program a Photoshopon túl…

A 7 legjobb Windows 10 képszerkesztő program


A legjobb Windows 10 képszerkesztő szoftver kiválasztásának szempontjai:

A fotószerkesztő szoftver kiválasztásához sokféle tényezőt kell figyelembe vennünk:

Modern és intuitív kinézet – A szoftver UI fontos, mivel ha a programban nem könnyű navigálni, néhány kevésbé tapasztalt felhasználónak nehéz lesz, és több időt vesz igénybe megtalálni a megfelelő eszközöket a fényképek szerkesztéséhez.

Teljeskörű szerkesztési funkciók – A fotószerkesztő, amely nem kínál sok lehetőséget, aligha nevezhető jó fotószerkesztő eszköznek, és ezért a szerkesztő által kínált szolgáltatások olyan kritériumok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Retusálás minimális erőfeszítéssel – A képszerkesztő folyamat időigényes, ezért listánk csak azokat a fotószerkesztő szoftvereket veszi sorra, amely ténylegesen időt takarít meg, és lehetővé teszi a fényképek könnyű szerkesztését.

Megfizethetőség – Akármennyire is nagyszerű az Adobe Photoshop, még mindig meglehetősen drága, és a szoftver ára mindig nagy szerepet játszik a megfelelő fotószerkesztő kiválasztásában.

 

A 7 legjobb képszerkesztő szoftver a Windows 10 rendszerhez:


#1. Autodesk Pixlr

Autodesk Pixlr Windows 10 képszerkesztő szoftver

Ár: Ingyenes

Ez az asztali alkalmazás először a Windows 8.1 számára vált elérhetővé, és az utóbbi években az egyik legjobb és legnépszerűbb opcióvá vált azoknak a PC-felhasználóknak, akik időt akarnak megtakarítani a fotószerkesztés során. Az Autodesk Pixlr lehetővé teszi az összes alapvető képszerkesztő műveletet, például a képek kivágását vagy átméretezését.

A Splash funkció lehetővé teszi a fényképek színének javítását, míg az Effect opció segítségével beállíthatod a szerkesztett képek hangulatát. Az Autodesk Pixlr kiváló lehetőség tapasztalatlan fotósok és fotószerkesztők számára, akik szeretnék jobban megismerni a képszerkesztés világát.

 

Előnyök: A fénykép szerkesztése az Autodesk Pixlr segítségével minimális erőfeszítést igényel, és az alkalmazás ingyenesen letölthető.

Hátrányok: A fejlett képszerkesztő eszközök hiánya korlátozza a lehetőségeket, amelyet ezzel az alkalmazással megtehetőek


#2. Fotor

fotor Windows 10 képszerkesztő szoftver

Ár: Ingyenes

Amellett, hogy az egyik legjobb online fotószerkesztő, a Fotor az Adobe Photoshop leghatékonyabb alternatíváinak egyike a Windows 10 rendszerhez. Ez a fotószerkesztő minden eszközzel fel van szerelve, amelyre szükséged lehet egy tökéletes szelfihez, mert a ránctalanítóval vagy a fogak fehérítésével teljes mértékben kontrolálhatod a fénykép legapróbb részleteit. A fénykép szerkesztésének folyamatát leegyszerűsíti a lenyűgöző számú effektus, szegély és egyéb beállítás, amelyek használata hihetetlenül egyszerű. A szoftver Pro verzióra frissítése is teljesen ingyenes.

 

Előnyök: Amellett, hogy mindenki számára elérhető, a Fotor egy képszerkesztő szoftver, amely lenyűgöző eszközöket kínál a képmanipulációhoz.

Hátrányok: A többrétegű képek létrehozása nehéz feladatnak bizonyulhat.


#3. GIMP

gimp Windows 10 képszerkesztő szoftver

Ár: Ingyenes

A nyílt forráskódú fotószerkesztő népszerűségét mi sem azt jelzi jobban, mint az általa kínált professzionális képszerkesztő eszközök végtelen sora. Ha képzett fotós vagy grafikus vagy, akkor nagy örömöd leled majd  a program használatában, mert lehetővé teszi, hogy mentsd és megosszd a forráskódjában elvégzett újításaidat. A Gimp vagy a GNU Image Manipulation Program korlátlan képszerkesztő lehetőségeket kínál, ami azt jelenti, hogy kísérletezéssel és fejlesztésével fejlesztheted képeidet. Azonban a rengeteg lehetőség, amelyet ez a fotószerkesztő szoftver nyújt, túl sok lehet azok számára, akik csak egy egyszerű és gyors módot keresnek a fényképek szerkesztésére.

 

Előnyök: A fotószerkesztő szinte végtelen képszerkesztő lehetőségeket kínál, és lehetővé teszi saját grafika létrehozását  grafikai elemekkel.

Hátrányok: A Gimp nem egy egyszerűen használható szoftver.


#4. Fhotoroom

Fhotoroom Windows 10 képszerkesztő szoftver

Ár: Ingyenes

Ha ezt a csodálatos alkalmazást töltöd le a Microsft Store-ból, vizuálisan lenyűgöző fényképeket készíthet. A Fhotoroom számos képfájl-formátumot támogat, többek között RAW, TIFF vagy JPEG fájlokat is. A színértékeket a Színjavító és az Expozíció eszközökkel állíthatod be, míg a lenyűgöző mennyiségű HDR-szűrő lehetővé teszi a legjobb hangulat elérését az egyes alkalmazásokkal feldolgozott képeknél. A képek importálása ebbe a fotószerkesztőbe rendkívül könnyű, mivel a Fhotoroom Windows 10 verziója lehetővé teszi, hogy a képeket közvetlenül a merevlemezén lévő mappából húzd be.

 

Előnyök: Nem kell aggódnod, hogy hibázol, mert a Fhotoroom lehetővé teszi a kívánt műveletek visszavonását, és a teljes előzmény listát is megtekintheted.

Hátrányok: Nem jellemzőek a háttér eltávolító eszközök


#5. Fotophire Slideshow Maker

Fotophire Slideshow Maker diavetítés-készítő program

A Fotophire Slideshow Maker, egy könnyen használható, de hatékony diavetítés-készítő program. Három egyszerű lépésben segít fotó vagy videó diavetítés készítésében. A program segítségével gyerekjáték a vetítés összeállítása, hiszen 26 sablonból választhatsz. Nézzük meg lépésről lépésre, hogyan lehet a Fotophire Slideshow Maker segítségével diavetítést készíteni:

  1. lépés: Fotók vagy videók hozzáadása a Diavetítés készítőhöz:

Töltsd le és telepítsd a Fotophire Slideshow Maker programot, majd indítsd el. Ezt követően hozzáadhatsz fényképeket vagy videókat a programhoz 3 egyszerű módszerrel:

  • Húzd be a fényképeket vagy videókat közvetlenül a program ablakába.
  • Fotók vagy videók hozzáadásához kattints a programablak közepén lévő nagy + gombra.
  • Kattints a fájlok hozzáadása gombra a programablak bal felső sarkában, majd válaszd a Fotók vagy videók hozzáadása lehetőséget a fájlok hozzáadásához.
  • Miután hozzáadtad a fényképeket vagy videókat a program ablakához, a program megjeleníti az összes fájlt, és lehetővé teszi azok szerkesztését.
  1. lépés: Válassz ki egy témát a Diavetítéshez

Miután fájlokat adtál a programhoz, kattints a jobb alsó sarokban lévő Next gombra vagy a felső középső Téma gombra a témaválasztó szakaszba lépéshez. Kiválaszthatod a kívánt sablonokat, és a következő kategóriák közül választhatsz: Népszerű, Gyerekek, Születésnap, Család, Nyaralás és Emlék.

  1. lépés. Mentsd el vagy osszd meg a Diavetítést

Miután kiválasztottad a diavetítés témáját, elmentheted vagy megoszthatod a diavetítés videót. A Fotophire Slideshow Maker több videó formátumot biztosít a kimenethez, és egyetlen kattintással lehetővé teszi a diavetítéses videó megosztását a YouTube-on.

A Microsoft Visio kiváló alternatívájaként az Edraw Max széles körű diagramok készítését teszi lehetővé, beleértve a folyamatábrákat, az alaprajzokat, a hálózati rajzokat, az ábrákat, a kapcsolási rajzokat és még sok minden mást.


#6. Wondershare Fotophire szerkesztő eszközkészlet

Wondershare összes szoftvere jól ismert egyszerűségéről és könnyű használatáról

Ár: 49,99 USD – korlátozott ideig érvényes ajánlat

A Wondershare összes szoftvere jól ismert egyszerűségéről és könnyű használatáról, és ez alól a Fotophire fotószerkesztője sem kivétel. Modern és intuitív kezelőfelülete, az általa kínált eszközök száma, az ára és az a tény, hogy a fénykép szerkesztése a Fotophire segítségével milyen egyszerű folyamat, arra utal, hogy ez a fotószerkesztő szoftver a legjobb megoldás az Adobe Photoshopon túl Windows 10 rendszerhez.

A Fotophire által kínált lehetőségek széles tárháza döbbenetes: ez a fotószerkesztő szoftver lehetővé teszi néhány kattintással a képek háttérének eltávolítását, objektumok törlését a háttér befolyásolása nélkül, emellett ott van több mint 200 fotóeffektus, például szűrők, átfedések és keretek alkalmazása.

Előnyök – A szolgáltatások széles köre, amelyek lehetővé teszik a szoftver felhasználójának szinte az összes képszerkesztő feladat elvégzését.

Hátrányok – a Fotophire három különféle modullal rendelkezik, amelyeket külön kell elindítani, és a telepítés időt vehet igénybe.


#7. PicsArt

PicsArt Windows 10 képszerkesztő program

Ár: Ingyenes

A PicsArt sokkal több, mint egy átlagos fotószerkesztő, mert olyan eszközökkel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a kollázsokat rajzolását  festését, készítését. Ez a sok funkció egyetlen képszerkesztő alkalmazásban a Windows 10 számára lehetővé teszi kettős expozíciós fényképek létrehozását, matricák használatát vagy szöveg hozzáadását a fényképekhez. A PicsArt több mint ezer szerkesztő eszközzel van felszerelve, amelyek  bármilyen fénykép készítéséhez tökéletesek. Az alkalmazás letöltésével egy nagy, inspiráló közösség tagjává válhatsz.

 

Előnyök: A PicsArt szórakoztatóvá teszi a képszerkesztést, eszközöivel szabadon kísérletezhetsz

Hátrányok: Az alkalmazáson belül extra vásárlások szükségesek, ha hozzáférést szeretnél kapni az alkalmazás által kínált összes eszközhöz.

Konklúzió: Fényképezőgéptől függetlenül, mindenképp megbízható fotószerkesztő szoftverre lesz szükséged a képek szerkesztéséhez. A Windows 10 összes fotószerkesztője, amelyet a cikkben megemlítettünk, jó alternatívák az Adobe Photoshopon túl, mert mindegyik olyan fotószerkesztő eszközökkel rendelkezik,  amelyek lehetővé teszik lélegzetelállító képek készítését.

Ha nem találod azt amit keresel, kattints a képszerkesztő kategóriákra!

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...