Top10 photo editor ingyenes képszerkesztő

Top10 photo editor ingyenes képszerkesztő

 

A Top10 photo editor ingyenes képszerkesztő segítségével a legjobb formájukat hozhatod ki a fotóidból. A legjobb ingyenes képszerkesztő programok, photoshop alternatívák.

 


#1. GIMP

A GIMP a legjobb ingyenes képszerkesztő program

A legjobb ingyenes képszerkesztő program fejlett képszerkesztéshez. A GIMP a legjobb ingyenes képszerkesztő program. Tele van olyan képjavító eszközökkel, amelyeket a prémium kategóriás szoftverekben találsz, és naponta újabbakkal bővül.

Ezt a képszerkesztő eszközkészletet lélegzetelállítónak találtuk és rétegeket, maszkokat, görbéket és szinteket tartalmaz. A kiváló klónbélyegző és gyógyító eszközökkel könnyedén eltüntetheti a hibákat, egyéni ecseteket hozhatsz létre, perspektívaváltásokat alkalmazhatsz és az intelligens kijelölő eszközökkel elszigetelt területekre is alkalmazhatsz módosításokat.

A GIMP egy nyílt forráskódú, ingyenes képszerkesztő program, amelynek felhasználói és fejlesztői közössége hatalmas bővítménygyűjteményt hozott létre, hogy még tovább bővítse a program használhatóságát. Ezek közül sok előre telepítve érkezik, továbbiakat pedig a hivatalos glosszáriumból tölthetsz le. Ha ez nem elég, akár a Photoshop bővítményeket is telepítheted.

 


#2. Canva

A Canva egy webböngészőben futó képszerkesztő

A legjobb böngészőalapú professzionális szintű képszerkesztő sablonokkal. A Canva egy webböngészőben futó képszerkesztő, amely ideális arra, hogy kedvenc pillanatképeidből kártyákat, posztereket, meghívókat és közösségi média posztokat készíts. Ha profi online jelenlétet szeretnél fenntartani, ez a tökéletes eszköz számodra.

A Canva két szintje van, ingyenes és fizetős, de szerintünk az ingyenes szint tökéletes az otthoni felhasználók számára. Csak regisztrálj az e-mail címeddel, és máris kapsz 1 GB ingyenes felhő tárhelyet a pillanataidhoz és terveidhez, 8000 sablon használható és szerkeszthető, valamint két mappát a munkád rendszerezéséhez.

Itt nem találsz olyan fejlett eszközöket, mint a klónozó ecsetek és az intelligens kiválasztók, de van egy sor praktikus csúszka árnyalatok, vignetta effektek alkalmazására, élesítésre, a fényerő, telítettség és kontraszt beállítására és még sok másra. A szövegszerkesztő eszközök intuitívak, és a hátterek és egyéb grafikák nagyszerű választéka teszi teljessé a terveket.

 


#3. Photo Pos Pro

Fejlett képszerkesztő eszközök egyszerű felületbe csomagolva. A Photo Pos Pro nem olyan ismert

Fejlett képszerkesztő eszközök egyszerű felületbe csomagolva. A Photo Pos Pro nem olyan ismert, mint a Paint.net és a GIMP, de úgy találtuk, hogy ez a kiváló minőségű ingyenes képszerkesztő program tele van fejlett képjavító eszközökkel.

Ennek az ingyenes képszerkesztő programnak a felülete okosabb és könnyebben hozzáférhető, mint a GIMP menük és eszköztárak sokasága, minden logikusan és következetesen van elrendezve. Ha ez még mindig túl ijesztő, van egy opcionális „kezdő” elrendezés is, amely hasonlít a Fotor szűrőalapú megközelítéséhez.

A „szakértői” elrendezés rétegeket és rétegmaszkokat kínál a kifinomult szerkesztéshez, valamint a görbék és szintek kézi beállításához szükséges eszközöket. Az egy kattintással elérhető szűrők továbbra is elérhetők a főmenüben, de a hangsúly sokkal inkább a finom szerkesztésen van.

Kár, hogy a Photo Pos Pro ingyenes verziója csak maximum 1024 x 1024 képpont méretű exportálást tesz lehetővé. Ha online megosztásra készítünk képeket, ez talán nem jelent problémát, de korlátozza a szoftver használhatóságát, ha ki szeretnénk nyomtatni a munkánkat.

 


#4. Ashampoo Photo Optimizer

Ha sok fotója van, amit sietve kell szerkesztenie, az Ashampoo Photo Optimizer lehet a megfelelő eszköz

Problémamentes képszerkesztés automatikus optimalizálási eszközökkel. Ha sok fotód van, amit sietve kell szerkesztened, az Ashampoo Photo Optimizer lehet a megfelelő eszköz. A felülete tiszta és letisztult, és teljesen mentes a reklámoktól, bár a használat megkezdése előtt meg kell adnod egy e-mail címet.

A képek importálása gyerekjáték és ha már hozzáadtuk őket az állományhoz, egyszerre több képet is kiválaszthatunk a forgatáshoz vagy tükrözéshez, így értékes időt takaríthatunk meg. A szoftver egykattintásos optimalizáló eszközével egyes fényképeket is kiválaszthatsz javításra. Tesztjeinkben ez különösen jól működött a tájképeknél, de más témáknál nem mindig volt nagyszerű.

Ha manuális szín- és expozíciókorrekciókat szeretnél végezni, fél tucat csúszkát találsz, amelyekkel pontosan ezt teheted meg. Kár, hogy egyszerre nem lehet ugyanazokat a színmódosításokat egy egész képkészletre is alkalmazni, de egyébként ez egy zseniális ingyenes képszerkesztő a gyors korrekciók elvégzéséhez.

 


#5. Fotor photo editor ingyenes képszerkesztő

A Fotor egy ingyenes képszerkesztő szoftver kezdőknek, ideális arra, hogy gyorsan feldobd a képeidet

A legjobb ingyenes képszerkesztő a gyors, egy kattintással elvégezhető javításokhoz. A Fotor egy ingyenes képszerkesztő szoftver kezdőknek, ideális arra, hogy gyorsan feldobd a képeidet. Ha van egy konkrét retusálandó terület, mondjuk a klónozó ecsettel vagy a gyógyító eszközzel, akkor nincs szerencséd. Ha azonban az igényeid egyszerűek, a csúcskategóriás szűrők halmaza igazán ragyog.

Ott van például a bolondbiztos tilt-shift eszköz, valamint egy sor vintage és vibráló színtisztítás, amelyek mind könnyen elérhetők a Fotor okos menürendszerén keresztül. Kézzel is módosíthatod saját görbéidet és szintjeidet, de a csúcskategóriás eszközök bonyolultsága nélkül.

Szerény véleményünk szerint a Fotor kiemelkedő funkciója a kötegelt feldolgozás eszköze, amely az egyetlen olyan funkció, amely sok ingyenes képszerkesztőből fájóan hiányzik. Ha egy halom képet adsz neki, egy mozdulattal megszűri a képeket, ami tökéletes, ha egy memóriakártya tele van nyaralási képekkel, és el kell tüntetned a gyengébb fényképezőgép vagy a remegő kéz eredményeit.

 


#6. Paint.NET

Úgy találtuk, hogy a Paint.NET teljes körűen felszerelt, bár az egyszerűségben rejlik az alapvető erőssége

Megbízható, teljes funkcionalitású Photoshop alternatíva. A Paint.NET egyszerűsége az egyik legfőbb érv; ez egy gyors, könnyen kezelhető ingyenes képszerkesztő program, amely ideális olyan triviális feladatokhoz, amelyek nem feltétlenül indokolják az olyan eszközök puszta erejét, mint a GIMP.

Ne hagyd azonban, hogy a neve megtévesszen. Ez nem csupán a Microsoft ultra-alapvető Paint olcsó másolata – még akkor sem, ha eredetileg azt hivatott helyettesíteni. Ez egy igazi képszerkesztő program, csak éppen a görbe alapszintjén.

Úgy találtuk, hogy a Paint.NET teljes körűen felszerelt, bár az egyszerűségben rejlik az alapvető erőssége. A kezelőfelülete emlékeztethet névadójára, de az évek során olyan fejlett szerkesztőeszközökkel egészítették ki, mint a rétegek, a visszavonási előzmények, rengeteg szűrő, számtalan, közösség által készített bővítmény, valamint egy zseniális 3D-s forgatás/zoom funkció, amely praktikus a képek újrakomponálásához.

 


#7. Pixlr X photo editor ingyenes képszerkesztő

A Pixlr X a Pixlr Editor utódja, amely hosszú évekig az egyik kedvenc ingyenes online képszerkesztőnk volt.

Átfogó böngészőalapú képszerkesztő a gyors eredményekért. A Pixlr X a Pixlr Editor utódja, amely hosszú évekig az egyik kedvenc ingyenes online képszerkesztőnk volt.

A Pixlr X számos fejlesztést hajt végre elődjéhez képest. Először is, Flash helyett HTML5-re épül, ami azt jelenti, hogy bármilyen modern böngészőben futtatható. Emellett elegáns és jól megtervezett, a Photoshop Expressre emlékeztető felülettel, valamint a sötét és világos színsémák közötti választási lehetőséggel.

A Pixlr X segítségével finom változtatásokat végezhetsz a színeken és a telítettségen, élesítheted és elmoshatod a képeket, vignetta-effekteket és kereteket alkalmazhatsz, valamint több képet kombinálhatsz. Támogatja a rétegeket is, ami egy olyan fejlett funkció, amelyet nem sok ingyenes online képszerkesztő programban találsz, valamint számos eszközt kínál a festéshez és rajzoláshoz. Mi ezt egy nagyszerű választásnak neveznénk, akár egy gyors módot szeretnél a fotók finomhangolására, akár haladó feladatokkal kell megbirkóznod.

 


#8. Adobe Photoshop Express Editor

Ahogy a neve is mutatja, az Adobe Photoshop Express Editor a cég világelső képszerkesztő szoftverének egy lecsupaszított, böngészőalapú változata

A legjobb a megvilágítási és expozíciós problémák kijavításához. Ahogy a neve is mutatja, az Adobe Photoshop Express Editor a cég világelső képszerkesztő szoftverének egy lecsupaszított, böngészőalapú változata. Csak a 16 MB alatti JPG formátumú képeket támogatja, és Flash-alapú eszköz. Az Adobe azonban minden platformra kínál praktikus mobilalkalmazásokat, így akkor sem maradsz le róla, ha okostelefont vagy táblagépet használsz.

Ami még fontosabb, hogy szerintünk jól megtervezett és tele van testreszabható eszközökkel. Talán meglepő, hogy sokkal szélesebb eszköztárral érkezik, mint a letölthető Photoshop Express alkalmazás. Ez az ingyenes online képszerkesztő rendelkezik az Adobe-tól elvárható pazarsággal, és bár nem büszkélkedhet olyan sok eszközzel, mint néhány riválisa, minden, ami benne van, tökéletesen ki van csiszolva.

Az Adobe Photoshop Express szerkesztőprogramot öröm használni. Egyetlen hátránya a feltöltött fájlok méretére és típusára vonatkozó korlátozások, valamint a rétegek támogatásának hiánya.

 


#9. PhotoScape

A PhotoScape egy meglehetősen egyszerű ingyenes képszerkesztőnek tűnhet, de ha vetünk egy pillantást a főmenüjére, rengeteg funkciót találunk

A legjobb Photoshop-alternatíva nyers képkonvertáláshoz és kötegelt feldolgozáshoz. A PhotoScape egy meglehetősen egyszerű ingyenes képszerkesztőnek tűnhet, de ha vetünk egy pillantást a főmenüjére, rengeteg funkciót találunk. Nyers konvertálás, fotók felosztása és egyesítése, animált GIF-készítés, sőt, még egy meglehetősen furcsa, de hasznos funkciót is, amellyel vonalas, grafikus vagy kottapapírt nyomtathatunk.

A lényeg természetesen a képszerkesztésben rejlik. A PhotoScape felülete az általunk itt vizsgált alkalmazások közül az egyik legezoterikusabb, az eszközök furcsa elrendezésben oldalakra csoportosítva találhatók. Természetesen nem próbálja utánozni a Photoshopot, és kevesebb funkciót tartalmaz.

Mindenképpen a kezdők felé mutatnánk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet szolid eredményeket elérni. A PhotoScape szűrői meglehetősen fejlettek, így jó választás, ha gyorsan kell kiegyenlíteni, élesíteni vagy enyhe szűrést adni a képekhez egy pillanat alatt.

 


#10. PiZap photo editor ingyenes képszerkesztő

A PiZap ingyenes online képszerkesztő HTML5 és Flash kiadásban is elérhető, így bármilyen eszközön használható

Kiváló és szórakoztató képszerkesztő a közösségi média posztjaidhoz. A PiZap ingyenes online képszerkesztő HTML5 és Flash kiadásban is elérhető, így bármilyen eszközön használható. Kiválaszthatod, hogy a merevlemezről, a Facebookról, a Google Fotókról, a Google Drive-ról, a Google keresőből vagy a készletképek katalógusából származó fotóval szeretnél dolgozni. Ez egy lenyűgöző választék, bár a stock képek egy része csak prémium előfizetők számára érhető el, és figyelned kell a szerzői jogi kérdésekre, ha egyenesen a Google Imagesből származó képet használsz.

Nagyra értékeljük a piZap szerkesztőfelületét, amelynek sötét, modern dizájnja nagymértékben használja a csúszkákat a gyors beállításokhoz. Ez a rendszer sokkal jobban működik, mint a trükkös ikonok és legördülő menük, ha érintőképernyős eszközt használsz.

Ha kész vagy, megoszthatod alkotásodat az összes legnagyobb közösségi médiahálózaton, valamint a piZap saját szerverein, a Dropboxon és a Google Drive-on. Alternatívaként elmentheted a merevlemezedre, elküldheted e-mailben, vagy lekaphatsz egy beágyazási kódot. Csak akkor exportálhatod alkotásodat jó minőségben, ha kinyitottad a pénztárcádat a prémium szerkesztőért, de buta közösségi megosztás esetén ez valószínűleg nem jelent problémát.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...