A legjobb kollázs képszerkesztő alkalmazások

A legjobb kollázs képszerkesztő alkalmazások

 

A legjobb kollázs képszerkesztő alkalmazások, amelyek a segítségedre lehetnek. Szeretnél lenyűgöző fotókollázst készíteni, de nem tudod, melyik szoftvert válaszd? Nem probléma, ebben a cikkben a legjobb iOS és Android rendszerű fotókollázs alkalmazások listáját készítettük el, hogy segítsünk neked.

Amikor végiglapozod a fotókat az okostelefonon, elárasztanak az emlékek, a legfontosabb és legboldogabb pillanatok jutnak eszedbe.

Néha nem akarsz egyetlen fotón elidőzni, hanem egyszerre szeretnéd látni az összeset, hogy az egész történetet megnézhesd? Ilyenkor a legmegfelelőbb megoldás a képkollázs készítése. De hogyan válasszuk ki a megfelelő alkalmazást? Van néhány fontos részlet, amit érdemes átgondolni. Először is természetesen olyan szoftverre van szükséged, amely jó választékkal rendelkezik a képek szép kombinálásához szükséges elrendezésekből.

De az is fontos, hogy képes legyen a képek szerkesztésére és szűrők, kollázs hátterek, képkeretek, matricák vagy szöveg hozzáadására. Arra a következtetésre jutottunk, hogy nem elég több képet eggyé kombinálni, a jó minőségű hatáshoz elengedhetetlen, hogy a különböző funkciók széles skálája álljon rendelkezésre a művészetek korrigálásához.

 

Nézzük meg a legjobb kollázs képszerkesztő appok toplistáját

Melyek a legjobb fotókollázs alkalmazások? Manapság rengeteg fotókollázs alkalmazás áll rendelkezésre. Összeállítottunk egy listát tíz olyan programról, amelyekben pontosan azt találod, amit keresel. Nézzük meg közelebbről mindegyiket:


#1. Canva

A Canva az egyik legegyszerűbb és legfelhasználóbarátabb alkalmazás, amellyel képkollázsokat készíthetsz. Rengeteg elrendezés közül választhatsz, amelyek nem csak amatőr, hanem professzionális felhasználásra is alkalmasak. Ráadásul ez a grafikai szerkesztő nagyon sokféle funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy minden egyes fotót tökéletesen szerkesszünk. A program Android és iOS felhasználók számára is alkalmas, így a Canva különböző platformokon is használható.

Választhatsz az alkalmazás ingyenes verziója vagy a fizetős előfizetés között. Az ingyenes hozzáférés igazán széles eszköztárat kínál a grafikai tervezéshez, fotóretusáláshoz és fotókollázsok készítéséhez, de ha ez nem elég, vásárolj prémium előfizetést, és élvezd!  Bár a kollázsok készítése nem tartozik a szoftver alapvető funkciói közé, a Canva képességei valóban elképesztőek. Szeretnéd szabadjára engedni a kreativitásod? Tökéletes fotót készíteni, ami igazán rendkívüli és egyedi?

Bármilyen ötletet kifejezhetsz és minden alapvető funkciót megtalálsz. Vágj ki egyetlen terjedelmes fotót, játssz a színekkel és a kontrasztokkal, mondj el egy egész történetet egy fotókollázsban. Ez most már mindenki számára elérhető, próbáld ki és meg fogod érteni!

 

#2. Moldiv

A legjobb ingyenes kollázs képszerkesztő alkalmazást keresed? Íme az egyik közülük. A Moldiv minden olyan funkciót kínál, amire szükséged van ahhoz, hogy életre keltsd ötleteidet. A (iOS és Android)szoftver felülete intuitív és könnyen használható. Még ha nem is használtál még ilyen alkalmazást korábban, nem fog sokáig tartani, amíg belejössz.

Az összes alapvető szerkesztési funkció is rendelkezésre áll. Az alkalmazás letölthető az App Store-ból és a Play Marketből. A Moldiv számos funkcióval rendelkezik, de az egyik igazán érdekes. Még a képek kollázsba való feltöltése előtt rendszerezi a könyvtárat az alkalmazásban elérhető különböző effektek, keretek és sablonok alkalmazásával.

A Moldiv eszköztárán keresztülfuttatva a hétköznapi képek átalakításának különböző módjait tekintheted meg. A Moldiv mindent tartalmaz, amire a tipikus képszerkesztéshez is szükséged van. Kivághatod őket, tisztábbá teheted, élénk színeket adhatsz hozzájuk, ecsetekkel kisimíthatod a bőrt stb. A matricák és szűrők hatalmas választéka is elérhető az alkalmazáson belüli vásárlásokért.

 

#3. PhotoGrid kollázs képszerkesztő

Ezzel az egyszerű és könnyen használható kollázs képszerkesztő alkalmazással gyorsan készíthetsz kollázst képekből. Igen, itt nem találsz egyedi funkciókat, de egyszerű feldolgozáshoz és amatőr munkához ez a szoftver bőven elég. Kétségtelenül hatalmas plusz, hogy az alkalmazásban ingyenesen dolgozhatsz. A szoftver megvásárlásával azonban bővítheted az alkalmazás funkcionalitását.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a PhotoGrid alkalmas a legnépszerűbb platformokra, ami azt jelenti, hogy nem számít, hogy milyen okostelefont használsz. A programnak van néhány igazán érdekes funkciója.

A több tucat kollázs elrendezés mellett a következőket is érdemes megjegyezni:

  • A vízjel ingyenes eltávolításának lehetősége. Az olyan programok, amelyek ezt nem tudják megtenni, bosszantóak, nem igaz? Nos, a PhotoGridnél nincs ilyen probléma.
  • A képarány megválasztásának lehetőségével rendelkező elrendezések. Nem számít, hogy kollázst készítesz-e a fotókból, hogy kinyomtasd és a falra akaszd, vagy hogy megoszd az Instagramon.
  • Eleged van a monokróm keretekből? A program lehetővé teszi, hogy érdekes mintákkal ellátott hátteret válassz. Közeleg egy jele ünnep, évforduló, vagy egy születésnapi buli? Állítsd be a kollázs témáját a hozzá illő háttérrel. Díszítsd kollázsát matricákkal és feliratokkal, hiszen a PhotoGridben minden megtalálható hozzá!

 

#4. PicsArt fotó- és videószerkesztő

A PixArt remekül alkalmas arra, hogy megoszd alkotásaidat a közösségi médiában. A kollázsok készítése csak egy a számos funkciója közül. Biztos lehetsz benne, hogy ez az egyik legjobb kollázskészítő alkalmazás. Népszerűségének egyik oka, hogy a PicsArt iOS és Android készülékeken egyaránt használható.

Ha hiányzik egy kép a kollázs elkészítéséhez, vagy esetleg inspirációt keresel, rengeteg lenyűgöző alkotás közül választhatsz. Ha más felhasználókkal szeretnél közös projektet létrehozni, itt megtalálod. Professzionális felhasználásra a PixArt is remek megoldás lenne.

A prémium verzió kibővített funkcionalitást és hozzáférést biztosít az összes prémium objektumhoz egy teljes évig. És nincs több reklám. Az alkalmazással minden képet tökéletesen szerkeszthetsz. Állítsd be a telítettséget, a fényerőt és a kontrasztot, adj hozzá egyéniséget a meglévő matricák segítségével, vagy hozz létre sajátot.

A kollázsok készítésének nagy előnye a rengeteg elrendezés, háttér és keret. Alkalmazz szűrőket és adj effekteket a képekhez, ne félj kollázsokat készíteni és oszd meg alkotásait más felhasználókkal.

 

#5. Diptic

Elég érdekes alkalmazás fotókollázs készítéséhez. Különlegessége, hogy nem csak fotókkal, hanem videókkal is tud dolgozni. Az egyedi, egyéni stílusú kollázsok készítésének képességével a Diptic az egyik legjobb fotókollázs program. De sajnos csak az iOS operációs rendszeren használható.

Azt is meg kell jegyezni, hogy fizetős alkalmazásról van szó, így inkább tapasztalt felhasználóknak való, akik gyakran készítenek kollázsokat, és hajlandóak fizetni érte. Az alkalmazásban található kollázs sablonok teljesen egyediek, más programokban nem találsz hasonlót. Nemcsak az elemek elrendezését szabhatod testre a kollázsban, hanem az egyes elemek egyes részleteit is.

A Diptic rengeteg sablonnal rendelkezik. Néhány közülük kategóriákra van osztva. Vannak klasszikusabb minták, valamint animáltak is. Ez az alkalmazás tökéletes a kreatív emberek számára, akik valami mást és teljesen újat szeretnének kipróbálni. Biztos lehetsz benne, hogy az eredmény egy egyedi fotó lesz.

 

#6. Fotor

Ha már a legjobb kollázsokhoz való alkalmazásokról beszélünk, érdemes megemlíteni a Fotort is. Ez egy nagyon egyszerű program, de számos olyan funkcióval rendelkezik, amire szükséged van. Ha fontos számodra, hogy okostelefonon és számítógépen is tudj képeket szerkeszteni és kollázsokat készíteni, a Fotor kiváló választás.

A szoftver alapváltozata minden szükséges funkciót tartalmaz, de ha ez nem elég, akkor felár ellenében megvásárolhatod a bővített változatot. Az ingyenes verzió hátránya a hirdetések, de ezek nem tolakodóak, és nem zavarnak a programban végzett munka közben. A Fotor számos vonzó funkcióval rendelkezik, amelyek közül a következőket emelhetjük ki.

Lehetőség egyszerre egy sor fénykép feltöltésére, amelyek automatikusan egy előre kiválasztott sablon szerint kerülnek elhelyezésre. Felfedezés rész, ahol megtekintheti más felhasználók munkáit. A fotószerkesztés szerelmeseinek számos funkció áll rendelkezésre, amelyekkel a kép minden részletét szerkeszthetik. Ez a program az egyik legjobb ingyenes képkollázs alkalmazásnak nevezhető.

 

#7. Layout from Instagram

A Layout from Instagram (iOS és Android) egy ingyenes mobilkollázs eszköz a leghíresebb fotós közösségi hálózat alkotóitól. Valószínűleg nem rendelkezik új és egyedi funkciókkal, de még így is az egyik legjobb képkollázs alkalmazás. Már az elején meg kell jegyezni, hogy ez nem az Instagram beépített képszerkesztője, hanem egy teljes értékű kollázsszoftver.

Fő előnye, hogy teljesen ingyenesen használható, azonnal hozzáférhetsz minden funkcióhoz, és még a reklámokat sem kell nézned. Egyszerűen töltsd fel a fotót az alkalmazásba, és néhány kattintással megkapod a kívánt eredményt. Egyszerű program rácsos kollázsok, valamint függőleges és vízszintes kollázsok készítésére.  Az elrendezés beállításai meglehetősen rugalmasak, és nincsenek felesleges elemek.

Sokak számára ez az eszköz a kedvenc kollázsok készítéséhez mobileszközökön. A használatra nincsenek korlátozások, minden szükséges funkció mindig rendelkezésre áll. Igen, nincsenek olyan funkciók, mint a professzionális programokban, de ettől függetlenül érdekes kollázst készíthetsz a profiloldalára.

 

#8. Pic Stitch

A legjobb ingyenes fotókollázs alkalmazások között a Pic Stitch-et (iOS és Android) is megemlítenénk. Különlegessége, hogy nem csak fotót, hanem videót is elhelyezhetünk az elrendezésben. Szeretnél zenét is hozzáadni? Remek, akkor tedd meg! A teljes funkcionalitású videószerkesztő mindig a rendelkezésedre áll. A Pic Stitch minden okostelefon-felhasználó számára elérhető.

Az alkalmazás ingyenes verziója átfogó fotó- és videokollázs-csomagot biztosít. Ha eleged van a reklámokból, és szeretnéd bővíteni az alkalmazás használatát, köss éves előfizetést, vagy fizess egyszeri díjat a prémium hozzáférésért. Az alkalmazás minden olyan funkcióval rendelkezik, amire szükséged van kollázsok készítéséhez.

Az elrendezések, keretek, matricák és szűrők széles választékával, valamint a fényképek és videók szerkesztésének lehetőségével a szoftver minden lehetőséget kínál, amire szükséged van egy lenyűgöző kollázs elkészítéséhez!

 

#9. Photo & Shape kollázs képszerkesztő

Szeretsz valami nem hétköznapi dolgot létrehozni? Nem szokványos formákat használni? De fontos az egyszerű és könnyen kezelhető felület? Akkor vess egy pillantást erre a szoftverre(iOS és Android). Ez az egyik legjobb alkalmazás fotókollázsokhoz, amelyet Android okostelefonokon használhatsz.

Bár nem rendelkezik annyi funkcióval, mint a versenytársai, mégis remek munkát végez. Ráadásul a szoftver teljesen ingyenes. A felhasználóbarát kezelőfelületének köszönhetően bárki gyorsan és egyszerűen készíthet műalkotásokat. A program egyszerre nyolc kép hozzáadását teszi lehetővé.

Vannak szokatlan formák elrendezései, valamint a szokásos, klasszikus változatok. Adj hozzá effekteket, alkalmazz szűrőket és válassz vicces matricákat. Lényeg, hogy ne félj kísérletezni és készíts olyan kollázst, amely garantáltan menő lesz.

 

#10. Pic Collage – kollázs képszerkesztő

Egy másik jól ismert alkalmazás gyors kollázsok készítésére a Pic Collage. Az eszköz érdekessége, hogy lehetővé teszi, hogy néhány kattintással igazán látványos, menő dizájnnal ellátott kollázst készítsünk fotókból, GIF-ekből és videókból.

Mind az Android, mind az iPhone felhasználók élvezhetik a Pic Collage minden előnyét. Az alkalmazás nem igényel regisztrációt, és a telepítés után azonnal elkezdheti használni. Mint sok más ingyenes szoftverben, itt is vannak hirdetések, de nem túl sok. Ha azonban zavarnak, megvásárolhatja a prémium verziót, és eltávolíthatod őket, egyúttal bővítve a funkciókat.

A szoftver nagyszerű funkciója az eszköztár, így még egy kezdő is gyorsan tud érdekes kollázst készíteni képekből. A színes, megjegyezhető ikonoknak köszönhetően a kezelőfelület nagyon könnyen navigálható. A PicCollage több mint 60 sablonnal rendelkezik. Néhányat közülük még a közösségi hálózatokon való közzétételre is terveztek.

Ez azt jelenti, hogy nem kell sok időt tölteni a testreszabással. A PicCollage-ban szinte minden automatikusan konfigurálódik. Ez azt jelenti, hogy minimális időt vesz igénybe egy kollázs elkészítése, és megkülönbözteti azt bármely más programtól.

 

Hogyan válasszuk ki a legjobb kollázs képszerkesztő alkalmazást?

Összefoglalva, 10 különböző alkalmazás áttekintése után megállapíthatjuk, a szoftver kiválasztása teljes mértékben a személyes preferenciáktól, a programok által kínált funkcionalitástól, a költségektől és a készülékkel való kompatibilitástól függ.

A lényeg, hogy belevágjunk, válasszunk egyet az alkalmazások közül, és próbáljuk ki. Nem tetszik? Próbálj ki egy másikat! Fejleszd a fantáziádat és a kreativitásodat, kísérletezz, és élvezd a folyamatot, és meg fogod tanulni!

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...