Online képszerkesztő montázs készítő – TOP5 lista

Fotojet - Online képszerkesztő montázs - kepszerkeszto.com

 

Az online képszerkesztő montázs TOP5 listáját azért szedtük össze, hogy egyszerűen és szabadon kombinálhasd kedvenc fényképeidet egy ingyenes kollázskészítővel.

Az ingyenes fotó kollázskészítő segítségével szórakoztató és könnyű a fotókat műalkotássá konvertálni. Vannak fantasztikus eszközök, amelyek a munkát olyan egyszerűvé teszik, mint a drag and drop, és az eredeti formatervezés létrehozásának folyamata valóban örömteli.

Ezek az eszközök – mind a webalkalmazások, mind az asztali szoftverek – segítenek abban, hogy pillanat alatt gyönyörű kollázsokat készíts, amelyek készen állnak a vászonra történő nyomtatásra. Csak készítsd el fényképeidet egy ingyenes fotószerkesztővel és már mutogathatod őket.

 

Mi teszi a nagyszerű kollázskészítőt?

Amikor kollázskészítőt választasz, néhány fontos tényezőt érdemes szem előtt tartani. Talán a legfontosabb az, amire a kész kollázst fogod használni. Szeretnél valamit, amelyet nyomtathatsz vászonra, vagy szeretnéd megosztani Instagram-on és Facebook-on?

Egyes kollázskészítők csak azokat teszik lehetővé alkotásaik exportálását meglehetősen alacsony felbontással, amelyek kiválóan elérhetőek az interneten történő megtekintéshez, ám homályosnak és vonzónak tűnnek a nyomtatásban. Ha papíralapon szeretnéd látni munkádat, ideális esetben olyan szolgáltatást szeretnél, amely lehetővé teszi, hogy nyomtatási minőségű PDF vagy JPG formátumban exportálja.

A sablonok egy másik szempont. Egyes kollázskészítők alapvetően rácsot adnak Neked, és meghagyod rajta, ami tökéletes lehet, ha már tudod, hogy mit szeretnél létrehozni, de ha nem vagy túl magabiztos abban, hogy saját magad készíts mintát, akkor valószínűleg jobban szolgál egy olyan eszköz, amely előre elkészített sablonokat tartalmaz.

Végül, ne feledd, hogy sok kollázskészítő szabadon használható, de prémium előfizetési szolgáltatással is rendelkezik, amely hozzáférést biztosít további sablonokhoz, képekhez és tervekhez. A prémium elemeket világosan meg kell jelölni, de egyes kollázskészítők több ingyenes tartalmat kínálnak, mint mások.

 

Íme az online képszerkesztő montázs készítők TOP5 listája


#1. Fotojet

Fotojet - Online képszerkesztő montázs - kepszerkeszto.com

Funkciódús és szórakoztató; a legjobb eszköz a nyomtatásra kész kollázsok készítéséhez

+Rengeteg szerkesztőeszköz
+Tiszta, rugalmas felület
+Könnyű megosztás és nyomtatás

 

A Fotojet online fotó kollázskészítő nagyon hasonlít a Fotor és a Canva oldalra (lent), ám rugalmasabb és szórakoztatóbb használatra alkalmas, mint mások, így lett a mi első választásunk.

Az induláshoz kattints a „Kollázs” elemre, és válaszd a rácsot vagy az illusztrált mintát (véleményünk szerint egy egyszerű rács alapú elrendezés jobban bemutatja fényképeidet). A koronával jelölt csak a prémium számlatulajdonosok számára érhető el, de a képkeretek átméretezhetők bármilyen rácsban, tehát ez nem nagy hátrány. Beállíthatod a dobozok távolságát és kerekítését is, és kiválaszthatod a méretét a vászonhoz.

Kattints a ‘Fotók hozzáadása’ elemre, majd használd a drag and drop-ot. Miután beillesztettél egy képet, a testreszabható Instagram-stílusú szűrők listájával kapod meg a kollázs testreszabott megjelenését, valamint az expozíció, a fényerő, a kontraszt, a telítettség és az árnyalat finomításának speciális lehetőségeit. Jó háttérválaszték közül választhatsz (sima színek vagy ízléses geometriai minták), valamint a clip art és a szöveg.

Ha kész, JPG- vagy PNG-fájlként (nincs PDF opció) mentheted létrehozását az számodra megfelelő tömörítési beállításban és méretben. Te is megoszthatod azt a Facebookon, a Twitter, a Pinterest vagy a Tumblr keresztül, vagy akár közvetlenül a böngészőből is kinyomtathatod. Nagyon szórakoztató a használata, és könnyű elsajátítani.

 


#2. Canva – Online képszerkesztő montázs készítő

 

Canva - Online képszerkesztő montázs - kepszerkeszto.com

Vászonra történő nyomtatáshoz ez az online kollázskészítő nagyszerű választás

+Használjon képeket a Facebook-tól.
+Nagyon sok ingyenes formatervezési lehetőség
-nem választható ki a kimeneti felbontás

 

Mint az összes többi böngésző alapú kollázskészítő, a Canva legtöbb fotó kollázssablonja ingyenesen használható, de díj ellenében prémium tervek is elérhetők. Ezek egyértelműen meg vannak jelölve, tehát nem kell aggódni a formatervezés létrehozása után, mert így nem lehet azt exportálni anélkül, hogy ne fizetnénk.

A kezdéshez állíts be új felhasználónevet és jelszót, vagy jelentkezz be a Facebook- vagy a Google-fiókoddal. Válaszd a „Személyes használat” lehetőséget, és a programtípusok menüjét kapod meg, beleértve a közösségi média grafikáit, szalaghirdetéseit, könyvborítóit és prezentációit. Válaszd a ‘Fotókollázs’, majd az ‘Összes kollázssablon megtekintése’ lehetőséget a rendelkezésre álló ingyenes opciók teljes készletének megtekintéséhez. Alternatív megoldásként kattints az ‘Elemek’ elemre, és válassz egy rácsot, majd kezdj hozzá.

Saját képek hozzáadásához kattints a „Feltöltések” elemre, és húzd őket az asztalról. Ezután egyenesen húzd őket a kollázsvászonra. Felvehetsz képeket a Facebookból vagy a Canva saját ingyenes könyvtárából is. Ha rácsos elrendezést választottad, akkor átméretezik és kivágják, hogy automatikusan illeszkedjen.

Ha kész, elmentheted kollázsodat nyomtatható PDF, PNG vagy JPG fájlként, vagy nyilvánosságra hozhatod mások számára. Még vágási jeleket is hozzáadhatsz és helyet üríthetsz – ez az opció nagyon hasznos a professzionális nyomtatáshoz, és a legtöbb ingyenes kollázskészítőnél hiányzik.

A Canva egyetlen hátránya, hogy nem állíthatod be a kimeneti fájl felbontását (bár választhatsz standard vagy nyomtatási minőségű PDF-fájlokat). Ezen felül egy igazán kiváló ingyenes kollázskészítő.

 


#3. Fotor

Fotor - Online képszerkesztő montázs - kepszerkeszto.com

Átfogó fotószerkesztő, amely nagyszerű kollázsokat is készít

+Kiváló exportálási formátumválasztás
+A választható képarányo-Egy kissé kevésbé intuitív, mint a Canva esetében

 

A Fotor kollázskészítőjének jelenleg két verziója van – az egyik Flash-et használ, a másik pedig a HTML5-ös. Az előbbi hamarosan fokozatosan megszűnik az utóbbi javára, de egyenlőre ugyanúgy működnek.

A Fotor tervezése nem olyan intuitív, mint a Canvaé, ám ez még mindig sokkal gyorsabb és könnyebb, mint egy kollázs létrehozása az első alapelvekből. A Fotor összes alapvető szolgáltatása ingyenes, extrák előfizetési díj ellenében vehetők igénybe. A prémium tagság eltávolítja a hirdetéseket a kollázskészítőtől.

Az induláshoz kattints a „Bejelentkezés” elemre, és hozz létre új fiókot az e-mail címével, vagy jelentkezz be a Facebookon keresztül (fiókra lesz szükséged a munka mentéséhez, amikor az eszközök között mozogsz). Ha elkészültél, kattints a „Kollázs” elemre, válassz egy sablont (a gyémánt ikonnal jelölt csak a prémium számlatulajdonosok számára érhető el), és töltsd fel képeidet a jobb oldalon lévő „Importálás” gombbal. Kattints a bal oldalon lévő „Kitöltés” gombra, és a kiválasztott sablonban a szóközök kitöltésre kerülnek a feltöltött képekkel – kivágják és átméretezik, az automatikusan illeszkedés érdekében.

Hihetetlenül egyszerű és a leggyorsabb módja annak, hogy kollázst készíts. A matricák és a szöveg lehetővé teszik, hogy személyes megjelenést nyújtson a formatervezésének, mielőtt exportálnád. A Canva-val ellentétben a Fotor lehetővé teszi, hogy kiválaszd a kész kollázs képarányát és felbontását, mielőtt JPG, PNG vagy PDF formátumban mentenéd el.
A Fotor kiváló ingyenes kollázskészítő, bár a design kissé kevésbé intuitív, mint a Canva, ezért tiszteletben tartja a harmadik helyet.

 


#4. PhotoPad

PhotoPad - Online képszerkesztő montázs - kepszerkeszto.com

Asztali alapú ingyenes kollázskészítő, amely gyors, ha kissé utilitárius

+Offline is használható.
+Az Interface egy kicsit stark
-További szöveg és formák hozzáadása nem lehetséges

 

A PhotoPad asztali kollázskészítő, amely gyorsabbá és rugalmasabbá teszi, mint böngésző alapú társai. Ennek használatához nem kell elküldeni az e-mail címet vagy a Facebook felhasználónevet. Sajnos hiányzik néhány olyan funkció, amely magukba foglalja az online kollázskészítőket, beleértve a matricákat és a szűrőket.

Kattints a ‘Kollázs’ gombra a kezdéshez, és állítsd be a vászont úgy, hogy kiválasztod a kész nyomtatás méretét. Ezután válaszd ki a háttér mögött a képeket. Az itt bemutatott minták többsége meglehetősen sajátos, de használhatod saját képedet is.

Amint ez megtörtént, ideje kiválasztani az elrendezést. Nagyon sokféle rács található (egyik sem fizetős), és testreszabhatod a képek közötti távolságot és a sarkok kerekítését pár csúszka segítségével.

Kattints egy szóközre a rácson, hogy fotót hozzáadjon a számítógépről. Átméretezésre kerülnek, hogy illeszkedjenek, és kattintással és húzással módosíthatod a levágni kívánt területet. Sajnos nincs mód a szövegek vagy formák hozzáadására a kollázsszerkesztőbe, és nincs olyan szűrő sem, amely új képet ad a képeidnek a tervezés véglegesítése előtt. Ha valóban szeretnél további elemeket hozzáadni, akkor a PhotoPad fő fotószerkesztőjével újra meg kell nyitnod a mentett kollázst, és manuálisan el kell végezned a módosításokat.

 


#5. PiZap – Online képszerkesztő montázs

PiZap - Online képszerkesztő montázs - kepszerkeszto.com

Szórakoztató módszer a kollázsok létrehozására a Facebook számára.

+Ideális a közösségi médiához
+Fun matricák és szűrők
-Nincsenek nyomtatásra kész exportálási lehetőségek

 

Más ingyenes online képszerkesztő montázs készítőtől eltérően, a piZap nem kéri, hogy az első e-mail létrehozása előtt add meg az e-mail címedet. Ez praktikus időmegtakarítást jelent, azonban azzal a hátránnyal jár, hogy nem mentheted a megszerkesztett képeidet.

Először válassz egy ingyenes mintát; vannak olyan lehetőségek, amelyek a téglalapokon (az általunk preferált választás), a szíveken, körökön és más alakzatokon, például csillagokon alapulnak. Ez utóbbi lehetőségek jobban illenek az üdvözlőkártyákhoz, mint a falikarhoz, és veszélyeztethetik a fényképek hatását. Elkerüljük a témájú lehetőségeket is, amelyek mind meglehetősen sajátosak.

Miután kiválasztottad a sablont, egyszerűen kattints az egyes keretekre egy fénykép beillesztéséhez. Nem csak képeket tölthetsz fel a számítógépről, hanem megragadhatod a Facebook, az Instagram, a Dropbox és a Flickr képeit is.

Miután a fényképeid a helyükön vannak, beállíthatod a háttér színét, beállíthatod a távolságot, és árnyékot adhatsz hozzá. Számos szűrő érhető el, bár csak az egész vászonra alkalmazható, nem az egyes fényképekre, és a clip art beállításai nem finomak.

Miután elkészült, az ingyenes kollázskészítő csak egy exportálási lehetőséget biztosít – egy standard felbontású JPG-t, amely kiválóan alkalmas egy kis nyomtatásra, de nem egy nagy vászonra. Összességében a piZap a legjobb szórakoztató kompozíciók készítéséhez, amelyeket megoszthatsz a közösségi médiában.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...