A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra

Lens Distortion - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

 

Mind a Google Play Áruházban, mind az Apple App Store-ban temérdek képszerkesztő alkalmazás választható. Külön útmutatókat találunk az Android és iOS rendszerhez tartozó legjobb fotóalkalmazásokból való válogatáshoz. Cikkünkben felsoroljuk a mindkét platformon elérhető legjobb képszerkesztő alkalmazást.

A fejlett fotószerkesztés valaha az asztali számítógépekre korlátozódott. Most, a mobil eszközök és alkalmazások lenyűgöző teljesítményének köszönhetően, nemcsak kiváló minőségű fényképeket készíthetsz telefonodon, hanem közvetlenül ugyanazon a készüléken szerkesztheted is őket.

 

A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás

Függetlenül attól, hogy melyik mobil operációs rendszert választottad, ezek az alkalmazások, amelyekre számíthatsz bármilyen eszközön:


#1. Adobe Lightroom

Adobe Lightroom - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

Az Adobe Lightroom a digitális fotókezelés és -szerkesztés nyertese a szakemberek körében. Az egyszerűsített felület és a remek szinkronizálási funkciók miatt a felhőalapú Lightroom CC verzió kezeléséhez nem szükséges profinak lenned a képek kezeléséhez vagy szerkesztéséhez.

Az Androidon és az iOS  telefonokon egyaránt elérhető Adobe Lightroom CC egy teljes funkcionalitású fotókezelő és -szerkesztő, RAW fotó támogatással, előre beállított expozíció-beállításokkal, vízjelekkel és még sok mindennel kiegészítve. Ingyenesen letöltheted és szerkesztheted a fényképeket.

Ha képeid szinkronizálnád a készülékek között, és szeretnéd a a prémium funkciókat, akkor be kell jelentkezned az Adobe Photography Creative Cloudba is, ennek viszont havi költsége is van, viszont hozzáférést kapsz a Photoshophoz és a Lightroom Classichoz is.


#2. Photoshop Express képszerkesztő alkalmazás

Photoshop Express - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

A professzionális fotózási eszközökről beszélve, talán nincs olyan eszköz, amely inkább azonos a fotószerkesztéssel, mint az Adobe Photoshop. Az Adobe egy ideje kiadta az Express verziót, amely ugyan nem olyan nagy teljesítményű, mint asztali verziója, de lehetővé teszi a fényképek kivágását, az expozíció beállítását és a különféle feladatok elvégzését.

Még saját beállításokat is létrehozhatsz, amely hatalmas időmegtakarítást eredményezhet, ha fényképeket szerkesztesz telefonon vagy táblagépen. A Photoshop Expressnek van egy javító eszköze is (mint például a portré esetében a pattanások eltávolítására), elmosódás lehetőségei és kollázssablonjai.

Ha azonban Adobe alkalmazások rétegeivel szeretne dolgozni, akkor a Photoshop Mix az Ön által keresett alkalmazás.


#3. Snapseed

Snapseed - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

A Snapseed egy profi képszerkesztő alkalmazás, amelyet a Google fejlesztett ki. Hatalmas mennyiségű szerkesztési lehetőséget kínál, így bármilyen fotót is életre tudsz kelteni. A Snapseedben könnyen tudod szerkeszteni a képeket, olyan csúszkákat tartalmaz, amelyek képesek megváltoztatni a fénykép matricáját, elmosódását, hőmérsékletét és egyéb tulajdonságait, beleértve a szemcsés átfedéseket, az 1960-as évek stílusú filmtekercs-effektusokat vagy az egyedi Retrolux szűrőt.

Akár a Photoshop rétegekhez hasonló effekteket is használhatsz a fotókon, így könnyen érhetsz el új eredményeket minden egyes fénykép szerkesztésekor. A fejlettebb lehetőségek, például a perspektív növények, a javító eszközök, a görbék és a helyi beállítások szintén megtalálhatók benne, így a Snapseed jó lehetőség azok számára, akik szeretnének komplex szerkesztési lehetőségeket, de ezt egyetlen applikációval.


#4. VSCO képszerkesztő alkalmazás

VSCO - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

A VSCO – ejtsd viz-co – egy olyan képszerkesztő alkalmazás, amelynek célja az okostelefonról készített fényképek sokkal filmszerűbb megjelenése. A beépített szűrőkön kívül a VSCO lehetővé teszi előre beállított csomagok vásárlását is, amelyek mindegyikének megvan a maga esztétikai készlete  az egyes képtípusokhoz.

A VSCO egy beépített közösséggel rendelkezik, amelybe beletartoznak mind professzionális, mind amatőr művészek és fotósok, itt munkáitokat egy szűkebb környezetben oszthatjátok meg egymással. Professzionális eszközökkel és fejlett kameravezérlőkkel a VSCO egy nagyszerű alkalmazás kezdőknek és szakembereknek egyaránt.

Az applikációt ingyen is letölthetik a  mobil fotósok, de van egy VSCO tagsági előfizetés is, amely a rendelkezésre álló legtöbb eszközt és szűrőt is tartalmazza.


#5. Afterlight

Afterlight - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

A fejlesztők csak úgy emlegetik,  mint a „a legerősebb, legteljesebb képszerkesztő élményt adó applikáció.” Bár ez kissé idillien hangzik, nem áll messze az igazságtól.

Az Afterlight rendelkezik az összes szükséges képszerkesztő eszközzel,  beépített szűrőkkel, keretekkel, a helyi beállításokkal és a RAW támogatással mind az Android, mind az iOS számára. Más alkalmazásokhoz hasonlóan ebben is  létrehozhatsz saját szűrőket. A Afterlight 2 egyedülállóbb lehetőségeket is beépített, például a film fényszivárgását utánozó átfedéseket, a dupla expozíciós eszközöket és a grafika hozzáadásának lehetőségeit.

A legjobb az, hogyennél az applikációnál egyszeri vásárlásról van szó – nem kell többet költeni az alkalmazáson belüli vásárlásokra, mégis elérsz minden extra funkciót is.


#6. Lens Distortion

Lens Distortion - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

A lenyűgöző bővítményeiről és az asztali eszközökhöz tartozó alkalmazásokról ismert Lens Distortions csinált egy mobilalkalmazást is, Android és  iOS eszközök számára, amely különálló szerkesztési csomagját hozza mobilkészülékeire. Legyen szó színszűrőről, vagy átfedő effektekről, a  Lens Distortion számos reális effektussal rendelkezik, amelyeket fotóidhoz hozzáadhatsz.

A Lens Distortions ingyenesen letölthető Android és iOS rendszereken is, és minden szakaszban öt ingyenes szűrőt tartalmaz az ingyenes verzióknál. Ha hozzáférést szeretnél kapni az összes szolgáltatáshoz, akkor 3 és 5 dollár között kell számolnod a költségekkel.


#7. PicsArt képszerkesztő alkalmazás

PicsArt - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com

Ha inkább kevernéd a fényképeket, és nincs szükséged egyszerű javításokra és szűrőkre, akkor a PicsArt számodra a legjobb választás. A PicsArt leginkább olyan, mint a Photoshop és a Paint keverékére.

A képeket szerkesztheted,, de ecsetkészlet-választék is van a képek hozzáadásához – díszítheted szöveggel, beállíthatod a színt vagy bármilyen új keveréket is készíthetsz.  A PicsArt segítségével kivághatsz egy tárgyat az egyik fotóból, és rétegként ráteheted  a másikra.

A PicsArt kiemelkedő funkciója a remix (és a közösség, akik segítségedre lehetnek az újrakeverés inspirációjának megtalálásához). Így nem is feltétlenül kell külön alkalmazás klónozásra és kivágásra szolgáló eszközökkel.


#8. Hypocam

Hypocam - A Top8 ingyenes képszerkesztő alkalmazás mobilra - Kepszerkeszto.com.jpg

A fekete-fehér fényképezés elsajátítása magában foglalja a fekete-fehér világ látásmódjának megtanulását – a Hypocam használatával azonban ezt kihagyhatodl. A monokróm alkalmazás konvertálja az élő nézetet fekete-fehérre, így a fényképezés előtt megnézheted, hogy néz ki a fotód szín nélkül.

A beépített kamera mellett az alkalmazás számos különféle eszközt tartalmaz, amelyeket kifejezetten fekete-fehér fotószerkesztésre terveztek, beleértve a textúrákat is. Az alkalmazás tartalmaz egy közösségi média stílusú hírcsatornát, hogy több fekete-fehér ihletet találj.

Természetesen nincs szükség 8 applikációra egy időben a telefonodra, hogy menő fotókat szerkeszthess. Érdemes minél többet kipróbálni, hogy lásd mik azok a funkciók, és eszközök, amik a legjobban kézre állnak, és a leginkább illenek a stílusodhoz. A közösségi felületekre kikerült alkotásaidon pedig csak úgy gyűlnek majd a like-ok.

 

KAPCSOLÓDÓ KÉPSZERKESZTŐ TÉMÁK:

 

Kepszerkeszto.com

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG...